Marokváltó vagy karos váltó a jobb?
Tapasztalatok?
Nekem eddig karos volt és nem volt vele bajom.
Szerintem a marokváltó egy divathülyeség. Nekem eddig egyszer volt, de sokkal jobban igénybe veszi a kezedet, és sokkalta lassabban lehet vele váltani. Elöl pedig még kicsit pontatlan, ha érted mire gondolok, meg kell szokni, hogy mikor vált, mert nem csak 2-3 kattanás van az első váltón sem.
Nekem természetesen a pisztoly jött be a legjobban, másodperc törtrésze alatt tudsz egy-egy ujjaddal váltani.
Én inkább a karosat ajánlanám, főleg, ha meg vagy vele elégedve. Én is ilyet használok, habár mentem már marokváltóssal is. Azon azt tapasztaltam, hogy körülményesebb a váltás, mert nem tudok egy ujjal fel-le váltani, hanem bele kell tegyem az egész kezemet, ami akkor okozott problémát, ha gyorsabban, vagy nagyobb forgalmú úton mentem és szükségem volt arra, hogy mindkét kézzel fogjam is a kormányt. A másik előnye a fülesváltónak, hogy ott egy kattintás és tuti, hogy arra megy a váltó, amerre akarod, illetve hogy pont egyet váltasz.
Azért ha szeretnél marokváltót és van alkalmad kipróbálni, akkor kérd kölcsön valakiét, legyen saját tapasztalatod.
Kar hogy mindenki csak a 1000ft-os shimano revoshift markolatvaltok alapjan itel...
Ha nem probaltal meg Sram X9es vagy X0 GripShift kart, akkor nem tudod hogy mi az a villamgyors es pontos valtas..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!