Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 26er vagy 29er?

26er vagy 29er?

Figyelt kérdés
Szeretném ha pár ember leírná a véleményét a témával kapcsolatban, olyan aki mindkettővel ment már. Próbáltam interneten rákeresni, de kicsit ilyen marketing kinézete volt a sok 29er dicséretnek. A mostani bringámat kezdtem "kinőni" és kellene maratonozásra egy új gép. Tényleg annyival jobb a 29er ilyen felhasználásra, mint ahogyan sok helyen leírják? Előre is köszönöm a válaszokat.
2013. aug. 1. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:
29-essel még nem mentem, de elvileg sokkal gyorsabbak mint a 26-osak, de a 26-os fürgébb a kanyarokban mert sokkal kissebb a tengelytáv, nékány cég a downhilles bicikliknél megpróbálták eggyesíteni a kerrő előnyeit 27,5,ös mérettel, de az előnyök hejett ez a hátrányokat ötvözte szóval nem vált be, de amúgy a 29-eseknek sokkal drágábbak az alkatrészeik
2013. aug. 2. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:

miert lennenek dragabbak az alkatreszek???

csak a felni, belso es kulso mas...minden mas kompatibilis a 26ossal

egyebkent nem dh ra talaltak ki a 650B-t (27.5), hanem inkabb XC-re, mivel nagyobb mint a 26os, ezaltall durvabban tolhato lejton le, felfele meg jovval konnyebb mint egy 29er, ezert jol maszik, remekul gyorsithato

ha grammanias vagy akkor 26, ha teljesitmenyorientalt, es nem szamit par szaz gramm plussz akkor 29er

egyebkent probaltam mind3at..a 29er-rel tenyleg egeszen mas menni, lehet zuzni rendesen, a 650b- nel igazabol nem ereztem semmi nagysagrendi valtozast a masik 2 kerekmerethez kepest, de en grammanias vagyok, maradok a 26nal...:D

2013. aug. 2. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:

A mi bringas tarsasagunkban most vett egy montis srac egy ilyen 29er-t ... legtobben orszagutival jarunk es van meg egy normal 26-os montis is.

Az a helyzet, hogy ez a 29-es batar siman tartja velunk a normal tempot es a huzosabb sebessegnel sem maradt alul nagyon. Jo kis bringa, igaz olyan hatalmasnak tunik, de bitang jo. Nos, a srac egy normalis 26-ost cserelte erre a nagyobbra es ugy orul neki, mint majom a farkanak.

2013. aug. 2. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem vagyok grammániás, egyik bringám 12.5, a másik pedig 16kg. Gyorsíthatóságon kicsit érződik, de ugyanazt a tempót mindkettő tudja. Ezek szerint lehet, hogy megérné egy jó 29-est keresni.
2013. aug. 2. 22:11
 5/5 anonim ***** válasza:
HHLE a villa is más
2013. aug. 3. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!