Hogyan tudom beállítani az első fékpofát hogy ne súrlódjon a felnihez?
Most igazából a 8-as nem lényeg, mert amikor tökéletes volt a felni akkor is nyikorgott. Csak az a kérdés, hogy a fékpofánál kell az imbusz csavart kilazítani vagy lejjebb?
És ha kilazítom akkor az úgy jó lesz és nem fog elszállni semmi se?
Illetve azt vettem ma észre, hogy minél jobban behúzom az első vagy hátsó féket annál jobban nyikorog vagy ilyen súrlódó hangot ad.
Ez miért van?
fekpofaallitassal nem oldod meg...vagy lazitasz a bowdenen, vagy a fektest rugoerejen allitasz(ameik oldalt hozzaer azon az oldali rugoerejen tekersz, vagy a masik oldalin lazitasz...)
a nyikorgast tudod csak a fekpofaallitassal megoldani..szogbe kell allitani a pofakat..kiengeded a csavarjat, beraksz a fekpofa hatuljahoz a felni es a pofa koze egy 20ast, behuzod a feket, es meghuzod a csavart...(ez csak inbuszos pofanal mukodik)..ha csapos akkor ontsd le benzinnel es gyujtsd fel, mert annyit er
Nekem szerencsére imbuszos. tehát a fékpofánál lévő imbuszt tekerjem ki amíg laza nem lesz és rakjak egy 20-ast a fékpofa és a felni közé majd húzzam meg?
A másik kérdés meg hogy a a fékénél lévő csavar lazítsam vagy tekerjem be vagy a fékkarom lévő csavart?
illetve csak a bovdenfeszítőt érdemes de azt sem mindig kell,az csak finomhangoló.
ha lazitani akarsz, akkor a fekkaron levo bowdenfeszessegallito csavart csavarhatod befele...
ha pedig a fektestek rugoerejet akarod allitani, akkor a fektesten oldalt van 1kis csavar, altalaban a rogzitocsavar kozeleben..
altalaban 2es. 2.5os inbusz, vagy csillagcsavarhuzoval tudod allitani...ha a jobb fektestet csavarod be, akkor a jobb fektest jobban eltavolodik a felnitol
ugyanezt ered el ha a bal oldalit lazitod....
ha balra akarod eltavolitani a felnitol, akkor a baloldalit csavarod be, es/vagy a jobb oldalit lazitod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!