Vác felé, mondjuk a Margit hídnál levő rakpartról merre lehet kijutni a városból?
A 2-es főút környékén a 12-esig valóban végig van bringaút (ezt hallottam)?
(A 12-est már ismerem)
Mennyire teljesíthető 50 km egy, a testmozgásra figyelő, de nem egyesületnél sportoló fiatal lány számára?
Úgy gondoltam, négy hétig heti kétszer teljesítek 30-40 km-eket, utána vágok neki.
50 km nagyjabol Szentendre-Budapest tavolsag oda-vissza. Semmi nagy etvasz nincs benne, hetvegeken gyerekes csaladok tekerik le ezt a szakaszt mosolyogva. Ne felj ekkora tavolsagtol, foleg ha nagyjabol sik korulmenyek kozott vezet az utad.
Helyedben nem a pesti oldalra koncentralnek ... Budan sokkal kulturaltabb korulmenyek kozott kijutsz a varosbol, sokkal szebb az utvonal es sok helyen donthetsz ugy, hogy mas fele veszed az iranyt.
Börzsöny lábához megyek egy községbe.
Eddig 30 km után égett a combom, lógott a nyelvem. 15 km/h-val bírok menni.
Ennyire gyenge lennék? Fura elképzelnem, hogy kisgyerek képes 10 km-nél többre akár. Nekem 12-13 éves koromban a 14 km nagy szó volt, és hazafelé kb. égett a combom és lihegtem.
Nem feltetlenul gyenge vagy, mint inkabb csak edzetlen. Minel tobbet kerekparozol, annal erosebb leszel, annal messzebb es annal gyorsabban jutsz majd.
Amugy pedig: mindegy, hogy egy borzsonyi helyisegbe mesz, ettol meg a budai oldalon haladva tobb helyen is atkompozhatsz a vac-szob kornyekere. :)
Mondjuk a 15km/h-as sebessegre ragyurhatnal picit ... 20-25-os atlag mar eleg halados.
20-25-ös ÁTLAG??? Uhh... 20 km/h-t nem bírom hosszútávon.
Igazából szoktam mozogni.
Kiírtam kérdést erre is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..
Valoszinu a kitartasoddal lehet a baj, avagy nincs valos belso indittatasod sajat magad legyozesere. Pedig pont ebben van a fejlodes lenyege, hogy egyre jobb legyel sajat magadnal.
Felejtsd el a multat, nem szamit mar, hogy kiskorodban ovtak meg a szeltol is ... ma annyira vagy kepes ... gyozd le magad ... akard, hogy holnap jobb legyel ... tekerj/sportolj, mozogj mig jol esik, de mindig egy picit tobbet ... meg tudod csinalni! ... igy fejlodni fogsz :)
Mondhatni, naprol-napra. A rendszeresseg a lenyeg. A lelkesedest el lehet vesziteni hamar, de ha van elhatarozasod, akkor tul fogsz jutni az ilyen holtpontokon es ujra lelkes leszel. Ne surgesd az eredmenyt, az eredmeny majd jon magatol es soha ne masokhoz merd magad, hanem ononmagadhoz.
Amit ma meg nehez megcsinalni, holnap mar buszke leszel magadra, azutan akar mar konnyu is lehet es akkor kell meg egy fokozattal elobbre lepni, ami megint csak nehez lesz elsore ... bla-bla-bla ... es igy tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!