Tárcsfék probléma?! Többi lent
Figyelt kérdés
Nemrég vettem a hervisbe egy biciklit (120k) ami tárcsafékes , és hazahoztuk a biciklit , ott beállították , de mikor mentem vele iskolába , és picit erősebben behúztam a féket , és úgy beszorította a tárcsát , hogy nem lehetett menni vele (kézzel tekertem a kereket 2 percig és jó lett) csak azért csinál ilyet mert még új , vagy valami nagyobb baja lehet , szóval vigyem vissza?2013. máj. 28. 14:05
1/7 anonim válasza:
Milyen a tárcsafék? Hidraulikus, vagy bowdenes? (A hidraulikus csövei vastagabbak és hermetikusan zártak a váz egész hosszán.) Ha bowdenes, szerintem nem igazán tud ilyet, hidraulikusnál viszont NE húzd túl, mert egy zárt rendszer, folyadékkal töltve, ami ugye állandó térfogatú, így ha túlnyomod, akkor a fék egyéb részeit fogja szétfeszíteni.
2/7 A kérdező kommentje:
bowdenes
2013. máj. 28. 14:30
3/7 anonim válasza:
Akkor szerintem beakadt valahol, egyszeri esetnek tűnik, de azért legközelebb figyelj rá!
4/7 anonim válasza:
a probléma sajnos ott van a mondatod elején: hervis...
5/7 A kérdező kommentje:
kb 10perc az iskola el-vissza és 3x is előfordult
2013. máj. 28. 15:35
6/7 anonim válasza:
Nekem akkor csinált ilyet mechanikus tárcsafék, amikor télen berohadt, és nem húzta vissza a rugó a fékpofát. Vidd vissza a boltba, hogy fussanak neki még1x a beállításnak (amúgy nem feltétlenül hervis-specifikus a dolog, én a maliban vettem, aztán garidő alatt 2x kellett visszavinni ilyen apróságok miatt...
7/7 anonim válasza:
120ert normalis tarcsafeket alig kapni, (Hope, Formula, esetleg xtr) nem tarcsafekes bicot...ha avid bb lenne akkor legalabb a rugofeszessegen tudnal allitani, de valszeg valami ultragagyi saccon promax vagy tektro vagy meg annal is rosszabb, esetleg asses
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!