Aluminium vazat vissza lehet hajlitani?
Sziasztok!
Nemreg volt egy balesetem,egy auto elutott es a vazam hatso resze kicsit meghajlott(az a ket "kar" amik megfogjak a kereket)A hajlas tenyleg nagyon kicsi,nem is vettem eszre eddig,viszont mikor ossze akartam rakni akkor lattam,hogy a hatso kerek nekisimul a vazhoz.
Meglehetne javitani?
kuka...ha vissza is hajlik, tuti torni fog...aluvaz 10evet sem bir ki repedes vagy tores nelkul, sheldon brown is leirta tobbszor is..:D
Az orokelettartalmos vazgarik se arrol szolnak hogy soha nem megy tonkre a vasz, hanem a vetelarba bele van kalkularva min 2 vazcsere..:D
inkabb vegyel egy occso cro-mo vazat...
Feltetlenul vidd szakemberhez, ne otthon barkacsolj! A kerekparozas veszelyes uzem. Sokan fel sem fogjak (szornyu allapotu gepekkel hajtanak, rettenetes kozlekedesi morallal), hogy az eletukkel jatszanak.
Kerekparvaz serules eseten ugyebar a szerkezetet trauma er. Valahol-valami egy kicsit atalakul, masfajta feszultsegek es deformaciok keletkeznek, kvazi a vaz elveszti a tarto szerkezetet. Hazilag, otthon megprobalhatod visszafeszegetni a vazat, latvanyra meg talan a helyen is lesz, de a kerekparod onnantol nem lesz olyan stabil mint egeszseges koraban. Megno a rizikofaktora annak, hogy idovel a vaz egyszeruen szettorik alattad es lassuk be egy nagyobb temponal, avagy idegbeteg csucsforgalomban nem tul ficsi dolog szetkenodni az aszfalton.
Nezesd meg egy szakemberrel, majd o elmondja mit lehet tenni. Javithatoak a vazak, akar reszegysegek is kicserelhetok ujra, de nem hazilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!