Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Most újra kell olajoznom?

Most újra kell olajoznom?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves MTB kerékpárom amire nagyon vigyázzok.

Minden tavasszal szétszedem és minden csapágyat - mozgó alkatrészt átolajozok, átzsírozok.

A kerékpár nagyon a szivemhez "nőt"- csak nyáron használom száraz csapadékmentes időben. (van egy másik is amit használtan vettem azt viszont nem kimélem)

Nemrég szedtem szét és olajoztam - zsíroztam át kerékpár minden mozgó alkatrészét.

Az egyik ismerőssel elindúltunk nemrég egy egynapos 50 kilométeres túrára (ez nyáron elég gyakori) viszafelé elkapot minket egy közepes zápor. Azt szeretném kérdezni, hogy ujra szükséges-e átolajozni a kerékcsapágyat a bowdent a váltót a láncot STB... ugyanis én úgy tudom, hogy az eső savassága miatt a zsírokkal, olajokal kémiai reakcióba lép és a kenőanyagok elveszítik eredeti funkciójukat- kenési , surlódási tulajdonságaikat. Az eső savassága tönreteszi a zsírokat-olajokat?

2013. máj. 14. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Jó hogy vigyázol rá, meg ápolod, de azért a bicajod nem hímes tojás. Simán kibír esőt, sarat, semmi baja nem lesz. Majd szezon után, mielőtt elrakod télire, úgyis áttisztítod megint.
2013. máj. 14. 18:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Ennyire nem komoly a dolog. A csapágyak eléggé zártak, nem folyik be olyan könnyen a víz. Én is járkáltam esőben, sárban, hóban, bele is estem télen patakba, mert beszakadt a jég, megfagyott, kiolvadt, semmi baja. Én kb 2 évente zsírozom-olajozom újra. Eddig csak egy pedálcsapágyam adta meg magát, az előző gazda nem igazán vigyázott rá.
2013. máj. 14. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:
A lánc az, ami a leggyakrabban szorul kenésre, de azt úgyis látod, hallod, ha lemosódott róla a zsír, a többi alkatrész messze nem ilyen érzékeny.
2013. máj. 14. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!