Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan lehet doppingolni? Mi...

Hogyan lehet doppingolni? Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
2013. máj. 14. 13:07
1 2
 11/15 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Kerékpáros versenyző vagyok. 130 kilómétert nem könnyű letekerni úgy hogy eddig nem vágtál ilyen távba. De le lehet!

Gyorsan felszívódó energiára van szükség.

Ha doppingolni akarsz igyál egy kis redbull-t.. :D Nem vicc amúgy.

De felesleges, túl hosszú a táv.

Legyen dinamikus a tempód, ne állj meg folyton, induáls előtt bő egy órával lassan felszívódó energiadús kaja. Közben mielött különösebben megéheznél gyors ch. Kis dextróz is mehet útközben vízben oldva. Banán, müzli szelet, fehérje turmix stb.

De ha paraszt módra akarod, úgy is jó. Egyél 40-50 kilóméterenként.. :D Akármit, csak energia legyen benne. Minél inkább hasonlít az ideálishoz (Gyors energia, könnyen szívódó, fehérjedús, ch dús, sok folyadék) annál jobb.

Egy redbull amúgy jól jöhet. De az már dopping. Viszont csak versenyen büntetnek érte.

2013. máj. 14. 17:25
 12/15 anonim ***** válasza:
91%
Versenyzőknek etikátlan a dopping, hobbistáknak pedig semmi értelme, hiszen a dopping mint fogalom azért jött be a sportba, hogy az ellenfelekkel szemben szerezzenek egyesek jogosulatlan előnyt. Aki csak önmagával versenyzik, annak mi értelme tönkrevágni az egészségét? Ha többet akarsz tekerni mint szoktál, akkor edzz többet, ennyi.
2013. máj. 15. 08:44
 13/15 A kérdező kommentje:
Én 175 cm vagyok 85 kg mondhatni dagadt nem kel olyan tápszer ami 100kg felé emeli a súlyomat és nem szoktam megállni mint egy túrázó hanem folyamatosan tartom a 28km-es sebességet kényelmesen csak növelni akarom a távot!
2013. máj. 16. 06:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Hát növeld a távot. Ahhoz nem kell dopping, egyszerűen csak tovább kell tekerni.
2013. máj. 16. 08:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, ha pedig elérnél egy kisebb testsúlyt (testzsír%-ot) akkor lehet, hogy könnyebb volna.

Mellesleg nem tudom ki az, aki sorra leszavazgatja itt a készséges válaszokat, de bekaphatja :D

2013. máj. 16. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!