Szerintetek melyik kerékpár éri meg a legjobban ezen 3 közül?
Figyelt kérdés
Gepida Sirmium, X-fact Big Ben 1,29, Fuji Kilimanjaro.
Külön meg szeretném kérdezni, hogy a tárcsafék ellen ki milyen pro-kontra dolgokat tud felhozni a V-fékkel szemben?
Gondolok itt főleg a javítására, élettartamára, megbízhatóságára és arra, hogy összességében megéri-e. És az miben számít, hogy hidraulikus vagy bovdenes a tárcsafék?
Köszi előre is.
2013. ápr. 27. 14:47
1/2 anonim válasza:
A tárcsafék kevésbé időjárásfüggő, ez főleg sárban és vízben mutatkozik meg: a fékerő itt már sokkal nagyobb, mint egy v-féknél és a felni, fékpofa nem szedi össze az összes sarat. Megbízhatóság és élettartam az modellfüggő, de nem hiszem, hogy ez nagy problémát okozna. Hidraulikus az sokkal erősebb, könnyebben adagolható és valamivel "okosabb", mint a bovdenes, mert a tárcsát két oldalról szorítja, a bovdenes pedig csak egyik oldalát, megtűrődik a tárcsa és akkor kezd lassulni. Csak akkor érdemes tárcsát tenni, ha valami jobb minőségűt veszel és komolyabban használod a bringát, másképp a v-fél is megteszi. Ugyanabban az árban egy V-fék jobb lehet, mint egy tárcsa.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor szerintem részemről a bovdenes tárcsás modellek ki is vannak lőve, ez az egy oldalról való szorítás amúgy mindig igaz az esetükben? Másrészt igazad van, szerintem is megtenné nekem a V-fék is, mert azt sokkal könnyebb magamnak is kicserélni/javítani, míg ha egy igazi hidraulikus tárcsafékrendszernek lesz valami hibája pont út közben, azt már nem biztos, hogy saját kezűleg meg tudom oldani, nem így van?
2013. ápr. 27. 17:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!