Egyedi kerékpárt! Hogyan?
Kerékpárt szeretnék vásárolni, de mivel egyedi igényeim vannak, csak az építés, illetve építtetés jöhet szóba.
Mivel eléggé veszélyes a közlekedés a városunkban, s én sem megyek valami lassan, ezért támadt néhány ötletem, nem utolsósorban a biztonságot is szem előtt tartva.
Igényeim:
- V és tárcsafék IS mindkét keréken, melyek kettesével működtethetőek egyszerre
- full carbon váz + kerekek + conti gumi (?)
- nagyobb kerék hátra, ezért a tengelye és a teteje magasabban állna, hosszabb hátsó villákkal és lánccal, szélesebb hátsó tengellyel
- esetleg (!), ha létezik szíjas hajtás, melyet váltóval lehet szabályozni
- singlespeed hajtás
Nem egyszerű, de röviden ennyi. Nyitott vagyok minden javaslatra, s szívesen fogadok ötleteket is!
Körülbelül mennyire rúgnak egy ilyen projekt költségei profiknál, illetve házilag (kivitelezhető-e)?
Aki már épített vagy építtetett ilyent, vagy hasonlót, kérem jelezze!
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Dupla fék mi az istennek? Egy rendesen beállított középkategóriás V-fék is blokkolja az első kereket a 70 kilóm alatt, egy jó tárcsa ezt eléggé felülmúlja. Attól hogy erősebben blokkolod a kereket még nem fogz előbb megállni...
A nagy hátsókerékre 29-ert érdemes venni, amihez nagy első is dukál. Ennél nagyobbat sehol nem gyártanak, gondolom a gumigyártás vagy a traktorgumi nem opció.
Szíjas váltó egészen biztosan nem létezik. (Szíjfeszítőt sem láttam még, de lehet műveletlen vagyok.) Viszont agyváltó igen.
Arról viszont nem írtál, milyen biciklire hasonlítana ez a műalkotás. Más outi vázzal teleszkóp nélkül mint dh vázzal össztelóval.
Kedves első válaszoló! Nem, nem élek Bagdadban.
A biztonságot csak a fékre értettem, de úgy látszik, nem fogalmaztam megfelelően, ezért elnézést is kérek!
Sajnos még nem volt lehetőségem tárcsafékes kerékpárt Kipróbálnom, tehát nincs tapasztalatom.
V fékkel eddig csak bajom volt, örökké javítottam (pofák elkoptak,elszakadt a bovden, stb...)... mellesleg nem a legolcsóbb gagyi betéttel...
Kedves második!
A dupla fék csak egy opcióként jött szóba, de már látom, hogy semmi szükség sincs rá.
Nem, a traktorkerék semmiképp sem jöhet szóba... Mondjuk egy próbát megérne! :D
Agyváltós megoldás működik szíjjal is?
Alapjáraton országútira hasonlítana, de megszeretném oldani azt, hogy könnyen átalakítható lehessen egy-egy hétvégi vagy nyári túrára is.
Köszönöm a segítséget!
http://www.youtube.com/watch?v=XNi0kRQ02Qg
Tudom, hogy nem teljesen fedi a leírásod, de nekem ez ugrott be, amit pár hete láttam. Egyébként hirdeti is a tag (nem tudom aktív-e a hirdetés még) olyan 350-400 ezer körül. Szerintem ez kissé költséges utcai bringa, nem is értem, ki venne ilyet. Én esetleg harmadik-negyedik biciklinek venném meg h legyen má' ilyen is...
Mindent lehet, de biztosan kell is, vagy csak valami ujat szeretnel alkotni? Tok hulyeseg amit kitalaltal (agymenés) ... ezert nem fogsz felfedezoi dijjat kapni, de talan benne leszel a tv-ben :)
Köszönöm szépen a segítséget!
Örülök, hogy sikerült derültséget okoznom :)
Átgondoltam az egészet, már rajta vagyok az ügyön, jövő hétre meglesz valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!