Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyitől kezdődik egy jó...

Mennyitől kezdődik egy jó versenybringa?

Figyelt kérdés

Használtan szeretnék vásárolni egy versenybiciklit hosszabb túrákra. kezdő vagyok ilyen téren és nem értek hozzá. abban szeretném a segítségeteket kérni hogy milyen márkájút érdemes választan és mennyibe kerülhet egy valamire való, jó minőségű bicó, vagy esetleg mire kell odafigyelnem.

Köszönöm válaszaitok

2013. ápr. 10. 15:23
 1/8 Linkoln ***** válasza:

Szia!

Arra figyelj hogy a keró alkatrészenként legyen összetéve. Külön szettgyártó, külön kerékszett, külön vázszett és kiegészítők.

Középkategóriás aluvázas bringák a legalkalmasabbak, mert nagyon erősek, szinte semmi bajuk nincsen. Könnyűek, merevek, biztonságérzetet és kényelmet meg magabiztosságot adnak.

Bikemagon van a legtöb használt bringa. 100ezer felett vannak sajnos. 100-150ezer között kapni jó edzőbringákat, amikbe évi 10ezer + simán mehet különösebb bonyodalmak nélkül.

Nézd a váz márkáját! mert ha ők teszik össze a bringát, akkor le vannak szerződve másik cégekkel és azok nem rosszak.

Pl:

Trek, bontager kiegészítők, shimano 105-ös szett nem rossz, bontrager kerekekkel, amik... nem a legjobbak.

Cube, shimano 105, ritchey kiegészítők, shimano/mavic kerekek. Mavic kerékgyártó, értelem szerűen príma.

(Mellesleg ezek a márkák gyártanak a tour de francenak is vázakat, ugyan ilyen összeállítással felsőkategóriás cuccokkal, tehát nem hülyék hozzá.)

Bianchi, campa szett, campa kerekekel nagyon jó, stb.

Arra figyelj hogy gyáritól ne nagyon térjen el. ha eltér, tuning legyen.. :)

2013. ápr. 10. 18:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Rendben van :) Nagyon köszönöm a hasznos információkat! Esetleg nem lenne túl nagy kérés ha linkelnél nekem pár bicót 150 ezres kategóriában.Csak mert azért picit bonyolultabbnak érzem magamtól kiválasztani és ha "ennyit,, költök rá akkor nem szeretném elcseszni!

Nagyon köszönöm segítséged!

2013. ápr. 10. 22:19
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezek közül esetleg van olyan ami érdemes lenne választani? (181 cm vagyok)

[link] (az elsőre gondolok 160 ezerért)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Köszönöm segítséged!!

2013. ápr. 11. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Bianchi, Trek es Fuji jonak tunik.
2013. ápr. 11. 19:37
 5/8 Linkoln ***** válasza:

Üdv újra.

Hát, megnéztem őket. A merida 880-at ne vedd meg. Sajnos, elég tré cuccokkal van szerelve, meg inkább a festésre mentek rá.. :D Merdia hajlamos ilyenre.

Fuji elég jó, és ő is hajlamos a szép festésre. A karbon támvilla szintén pont. Elég merev, nem hiszem hogy sok baj lenne vele. Szépen suhanhat. De nem ajánlom mindenekelőtt. Ha nagyon tetszik kinézetre, vagy valami benne akkor vedd csak meg.

Bianchi nagy márka. Campa szett... Oda vagyok értük. Ez az olcsóbb kategória, viszont az tuti hogy nagyon merev, és nagyon szépen suhan. Szettel szinte kizárt hogy baj legyen. De azért nem középkategória. Inkább beszálló. Kis alkuval jó bringa lenne belőle. Ha tetszik kinézetre menny el próbáld ki és döntsd el hogy kell-e. Szerintem, elég jó.

Trek. Hát, nem rossz a váz, a kiegészítők, a hajtás, de kicsit olyan összepakolt bringa :/ Nem tudom, ha nagyon tetszik, nem lehet nagyot melléfogni, de nem preferálom.

Még az utolsó merida az ami nem vészes, de a kerekei nem a legjobbak sajnos. Merida szerintem ennyit nem ér. Akkor már inkább nagy nevet.

AMúgy merida road race 880 alig hazsnáltan most volt fent 84 ezerért pár napja, írta hogy alku bringa célokra belefér. Meridát úgy éri meg venni hogy ha olcsó. Szép kék volt.

Ha egyikért sem dobsz hátast várj egy kicsit és ha megtetszik egy, írj egy levelet ide, vagy nekem privátba, és adhatok róla véleményt. Meg kirakom ezt kedvencekbe és ha esetleg raknak netre olcsón jó, szólok.

2013. ápr. 11. 20:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséged!! Igazából tetszik mind de nem ez az elsődleges számomra hanem hogy ezen az áron valamelyest megbízhatót kapjak :)
2013. ápr. 12. 08:05
 7/8 anonim ***** válasza:

4-eske vagyok. Meridakkal sincs amugy semmi gond, identol mar ez a marka is szerepel a woldtour versenyeken es azert ez feltetlenul a marka szakmai elismerese.

Viszont a felsorolasban valoban a masik harom klasszikus jobban felszerelt gepezet.

2013. ápr. 12. 19:59
 8/8 Linkoln ***** válasza:
A merida nagyon sok bringát gyárt, óriási pénzek mozognak nála. Gyárt komoly bringákat. De sok esetben a fő cél a vásárlók igényeinek kielégítése. Ami sok esetben olcsón, szép bringa. Ezért a pl 2008-as merida road race 880-asnál el kell gondolkodni hogy vajon megér e ez majdnem ennyit mint egy bontragerrel és shimanoval szerelt trek.
2013. ápr. 12. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!