Mit kell kicserélnem a biciklimen h gyorsabban tudjak vele menni?
Van egy új biciklim amivel ha úgy tekerek h már a tüdőmet kidobom akkor is csak max 37-38-al tok menni és a régi bringámmal pedig ha csak egy kicsit tekertem gyorsabban akkor simán mentem vele 48-50 körül, mit cseréljek ki rajta?
Ja és a váltó mindkettőn 21-es és minden a maxon van, tehát hátsó 7 első 3.
Valamelyik fogaskereket, hogy nagyobb legyen az áttétel. Praktikusan az elsőt és úgy, hogy a legnagyobb fogaskerék legyen egy mérettel nagyobb.
Viszont ehhez a láncot is ki kell cserélni, meg gondolom a váltót átállítani, szóval szervizes móka.
A külső gumi cseréje is segíthet, ugyanis csökken a gördulési ellenállás. Ha alapból aszfaltra való gumid van, akkor az előző válaszoló tanácsait vedd figyelembe!
Valamint lehet még csökkenteni is a súlyát a kerékpárnak, ha van rajta teleszkóp, azt egy könnyebb merev villára érdemes cserélni, 1-1,5 kilót biztosan könnyítesz rajta.
Továbbá, ha az új biciklid egy olcsó összteleszkópos gépezet, akkor a hátsó rugóstag is lassító tényezőként szerepel, nem a súlya, hanem az energia elnyelése miatt.
Ha mindezek ellenére nem gyorsabb a kerékpárod, akkor a váz súlya a probléma, de vázcsere helyett én már inkább egy új kerékpárt javasolok, a mostanit pedig add el!
Ezt elég könnyen megállapíthatod. Ha gyorsna szeded a lábad még is lassú, és már nem bírod gyorsabban, mert túl gyors, de erőd még volna akkor az áttétel a baj.
Amúgy, ugyan azzal a kilóméterórával mérted?
Milyen kategóriájúak a kerékpárok? Nem mindegy hogy egy bmx-el vagy egy outival sprintelsz.. :D
Amúgy kerekek, legyenek merevek, hajtás, brutálmerev, és legyen kicsi a légellenállásod, hozzád megfelelő áttétellel tekersz és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!