A testbike-ról készülök vásárolni, ha netán átvernének mit tudok csinálni?
Pl. írtok egy elismervényt, hogy ezt a cuccot ezen a napon ennyiért megvetted tőle, ő pedig garanciát vállal érte x napig ha y esetek bekövetkeznének... Szépen aláírjátok, akár tanuk előtt, úgy még biztosabb. Bár egy jogász vagy jogásztanonc biztos szakszerűbb javaslatot tudna adni, mint én.
Más:
-A papír írását már csak azért is ajánlom, mert mi van, ha lopott az áru?! Ha valaki nálad találja meg az ellopott alkatrészét, akkor neked lesz bajod belőle, ha nem tudod bizonyítani, hogy kitől vetted. Esetleg ha az eladó megtartotta a nyugtát a vásárlásról, és azt neked átadja. De erre nem sok az esély, ki tartogat réggi blokkokat?!
-Az is gyanús, hogy tényleg ilyen hamar leszedte a hirdetését...! Ennyire biztos benne, hogy meg fogod venni? Vagy tényleg lopott cuccokat hirdet?!
Óvatosan az ilyesmivel!
Hasznalt alkatreszre milyen garanciat akarsz ebben az ertekben? Nagyjabol annyi lehet az elvarasod, hogy az aranak megfelelo allapotu legyen.
Nagyerteku vasarlasnal jar a garancia (akarmilyen vasarlasrol legyen szo), de a nagy ertek nem 20ezernel kezdodik.
Amugy pedig minden egyes uzletkotes a kolcsonos bizalmon alapul. Nem kell mindenhez osszeeskuves elmeletet fabrikalni.
Sajnos atveresek vannak es nem is igazan tudsz felkeszulni ra, hiszen ahogy a csibeszek mondjak: "mig loszar van, vereb is van" ... de nem erdemes paranoiasnak lenni mindentol, mert beleorulsz az eletbe. Bizzunk benne, hogy nem vernek at.
:)
Igaz, hogy ez nem pénz. Én sem foglalkoznék nagyon egy 20 ezer alatti bringával. Ha alkalmi a cucc, úgy is eladja, szerintem az hogy vállal garanciát jófejség. Nem lenne köteles, nem is szoktak.
Nem olyan vészesek ezek a dolgok, nagyon ritka hogy komplikáció legyen, de azt is le lehet zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!