Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mágneses kormány?

Mágneses kormány?

Figyelt kérdés
Mi a véleményed arról, hogyha mágnes lenne a kormányod, mozgástengelyén és a vele 5mm távolságban lévő párhuzamosan lévő oldalon? Így a kormány egyenes lenne, és kisebb esély lenne a borulásra! Például: Ha mész egy barátodhoz bulizni, és viszel, kólát, bort, vagy valamit, és a szatyrot a kormányra akasztod,(ha nincs csomagtartód) akkor könnyebben borul fel a bicikli, mert a szatyor jobbra húzza a kormányt. Ha lenne benne egy mágnes, ami vonzaná egymást, akkor ha nem is teljesen de ki egyensúlyozná egymást, így kisebb eséllyel borulna fel az illető. Kanyarodásnál, elég lenne forgatás után elengedni a kormányt, és szépen visszaállna a helyére! Mi a véleményed?

2013. febr. 18. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Tehát ezt úgy képzeled el, hogy a mágnes egyenesbe hozzá a kormányt?

Semmi értelme, kanyarban meg erővel kéne még jobban tartani. A kormányon egyensúlyozást meg gyakorolni kell.

2013. febr. 18. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem kivitelezése nehéz lenne, mert sima mágnes(ami kis helyen elfér) nem képes ekkora erőt kifejteni, hogy 3, vagy akár hat kilót megtartson. Igazából nekem nem avval van problémám, hogy elhúzza a kormány, hanem ha nagy a csomag és beakad a lábamba, kerékbe, b@sztatja a villát. Múltkor hoztam haza egy nagyobb mélynyomót és hát az a pár kilométer is kínszenvedés volt.

De ha már ilyen érdekes ötletek merülnek fel(pár hete már mutogatták a kerékpárra tervezett ABS fékeket), akkor szerintem hasznosabb lenne egy teleszkópos csomagtartó. Ugye mikor lemész a járdáról elég nagyot zörren az egész csomag és ha törékeny, akkor neki annyi, rosszabb esetben még a kerékpárban is kárt okoz... Ez is csak egy újabb sörtől eltompult agyszülemény. :)

2013. febr. 18. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:

a kormány apró mozdulataival tartod egyensúlyban a biciklit, ha a kormány nem mozogna egyenes járatban is ici picit, akkor eldőlnél mint egy zsák, a folyamatos erőlködéstől elfáradnál, de akár gerincferdülésed is lehetne tőle, és nem tudom, de ha mondjuk 0kezezek nekem kanyar után, most is magától visszaáll egyenesbe a kormány...

ültél te már biciklin?

2013. febr. 18. 23:00
 4/4 anonim ***** válasza:

A kormány nem áll szögegyenesen, amikor egyenesen mész, hanem észrevétlenül, finoman mozgatod, hogy megtartsd az egyensúlyodat. Az a mágnes, ami elég erős lenne, hogy egy jelentősebb súlynak ellen tartson, ahhoz is elég erős lenne, hogy akadályozzon ebben a finom mozgásban. Nekem egyszer berágódott úgy a kormánycsapágyam, hogy középen volt egy "mélyedés", amibe folyton be akart állni, atom szívás volt... hidd el, a bicikli kb. tökéletes úgy, ahogy van :)

A csomagtartó meg nem az ördögtől való, ahogy a hátizsák sem.

2013. febr. 19. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!