Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobakerékpárból Kettlert...

Szobakerékpárból Kettlert vagy Nordictrack-et ajánlotok?

Figyelt kérdés

Elsősorban a minél halkabb és minél ízületkímélőbb működés a fontos számomra. Gondolom ma már az összes szobakerékpárnál állíthatóak a fokozatok, így erre rá sem kérdezek.

Minél több vélemény, tapasztalat érdekel!

2013. febr. 12. 21:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Szobakerekparozas egy igen lelekolo dolog. Unalmas, az elso perctol szakad rolad az izzadtsag, legszomjad van, nem tortenik semmi korulotted ... dog unalom az egesz.

Persze ha a kerekpar jutott eszedbe mint sport, csak otthon szeretned vegezni, tetelezzuk fel kerekparod is van ... akkor szobagorgot ajanlanek. Orszagutival nincs is gond, a montihoz csak egy simafeluletu kulso gumi kell es tekerhetsz a negy fal kozott :(

Visszakerdezhetek? Miert nem a termeszetben, a friss levegon, akar jo tarsasaggal ... szoval miert otthon akarsz tekerni? Csak azt ne mond, hogy idohiany.

2013. febr. 16. 09:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Természetesen én is jobban szeretek a szabadban bringázni, jövőre valószínűleg egy kinti bringába is befektetek (ott már több referenciapontom van, mert elég sok ismerősöm nagy bringás, és elég jó cuccaik vannak). Valójában már elég rég eldöntöttem, hogy ha pár év múlva dolgozni megyek, azt bringával teszem majd, ahogy a férjem is.

Hogy most miért a szobakerékpár? Egyrészt én imádom, tinikoromban volt egy szobabringám, bár nem túl jó minőségű, de órákig eltekertem rajta, közben végignéztem egy filmet, volt, hogy dogára készültem rajta (nagy előnye ugyanis, hogy nem kell figyelni a forgalmat, ezért a fantáziádra van bízva, hogy mit csinálsz még mellette).

De a fő indok, hogy van két kicsi gyerkőcöm, és három hónapon keresztül végig felváltva lázas betegek voltak, így nemhogy biciklizés, de 5 perc séta sem jöhetett szóba. Be voltunk "zárva" a lakásba. Mivel segítségem nincs, a férjem napi 10 órát dolgozik, senkire nem tudtam őket bízni, hogy legalább 10 percre kimenjek akár egy háztömböt sétálni, és most februárra besokalltam a mozgáshiánytól. Harmadrészt terhes vagyok, és ilyenkor amúgy sem lenne telitalálat a dolog, mert egy kereszteződés közepén megszédülni elég hátborzongató élmény lehet...

Milyen egyébként az a görgős megoldás? Hol lehet beszerezni a "hozzávalókat"?

+ ez elég off volt, szóval visszatérve az eredeti kérdésre, ismered valamelyik márkát vagy eleve elutasítod a szobakerékpár műfaját?

2013. febr. 16. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ertetoek az indokaid. Respect!

Valojaban nem sokat tudok a szobakerekparok milyensegerol, gondolom ebben a kategoriaban is vannak csakugy gagyi hulyesegek, mint komoly es jolkitalalt szerkezetek. Nem ertek hozza.

Amit en emlitettem (szobagorgo) - felteteleztem, hogy van kerekparod es a teli idojarasra keresel tekernivalo megoldast. Ezert mereszeltem ajanlani.

Szobagorgo > nagyjabol ketfajta letezik (termeszetesen kerekparboltbol beszerezhetoek):

1./ Hatso kerekallvany lendkerekkel: hatso kereket a tengelyenel befogod egy allvanyba, majd a kereknek szoritasz egy lendkereket, amelynek az ellenallasa allithato. Felulsz a bringadra - nem billeg, hiszen allvanyon allsz - es tekersz. Letezik a legegyszerubbtol egeszen a szamitogeppel osszekotheto, online 5 fos versengesre is alkalmas csodakig.

2./ Gorgosor keret: ez egy sima femkeret, amiben a kerekpar kerekeknel hengerek vannak beepitve, igy valojaban egyhelyben tekersz. Ennel az esetnel egyensulyoznod is kell.

:) nos elnezest, ugy latszik mar nagyon varhatom a kerekparos szezon kezdetet, egy icipici napsutest es ezert hazabeszelhettem :)

De, hogy a valos kerekparozast es a szobabiciklit is osszekossem > szerintem ilyesmi szobakerekparokon gondolkodj:

[link]

Okes! Most terhes vagy. De kesobb: letezik gyermekszallitos bicikli is, ami olyan mint egy futoknak szokasos babakocsi, csak kerekpar a hatulja ... de letezik gyermekszallito utanfuto is kerekparhoz :)

2013. febr. 17. 14:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat meg a linkeket!

Látom nem csak mi vagyunk kerékpárőrültek. A legjobb sport! Az lesz majd a tuti, mikor a gyerekek akkorák lesznek, hogy kocsival leparkolunk valahol a Balcsi mellett aztán körbekerekezzük öten. Persze erre még várni kell picit.

További jó kerékpározást:)

2013. febr. 19. 22:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!