Van egy országúti biciklis és most akarom újítani (lent a többi)?
Milyen váltót vegyek?
Kép a felfogatás:
Mert már kerestem váltót de nem tudtam jó-r rá.
Vagy vegyek más milyet?
Nekem a vázon volt a váltó és eltört. Találtam egyet de nem tudtam jó-e rá?
Megéri fel tenni? [link]
"Vagy vegyek más milyet?
Nekem a vázon volt a váltó és eltört. Találtam egyet de nem tudtam jó-e rá?" Váltó kara gondoltam.
erre a vázra csak a füles váltó rögzíthető, ilyet keress rá
mérd meg az alsó cső átmérőjét tolómérővel, ha 28,6mm körül van akkor jó rá a kar
ha hosszú távon mész biztos kényelmesebb könyöklővel menni, de városi közlekedéshez felesleges
MTB és outi váltók között a leglényegesebb különbség az áttételtartomány. Általában outinál rövidebb kanalú váltókat használnak, ezzel pontosabb lehet a váltás, viszont kisebb áttételtartományt fog át. Montinál a hosszabb kanál miatt több láncot tud felvenni, ezért jóval nagyobb áttételkülönbségeket is el lehet érni, viszont a váltás pontossága és a láncfeszesség nem olyan jó. (mondjuk a pontosság csak indexnél kritikus, az általad linkelt frikciós karnál nem igazán számít).
Egyébként ha nincs "füles" váltó, akkor a hagyományos, vázszemre szerelhető váltókhoz fillérekért lehet venni fület...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!