Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tekerhetnék be egy...

Linkoln kérdése:

Hogy tekerhetnék be egy integrált középrészt házilag?

Figyelt kérdés
Octalink, isis, integrált, campa, shimano, sram fsaközéprészeket, mindet más szerszámmal kellene beteerni a vázba?
2012. nov. 21. 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:

így van, ne mindegyik szerszám jó mindegyik monoblokkhoz

de ha veszel egy monoblokkot, meg hozzá egy szerszámot, akkor ott nincs hiba, nem olyan vészes az ára

2012. nov. 21. 23:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nem sajnálod, akkor lecsiszolod/lapolod a csapágyház kerületének két átellenes oldalát és befogod satuba/franciakulcsba. Persze ez nem minden középcsapágynál megoldható. De az integráltaknál szerintem nincs is ilyen belsőkörmös kialakítás a szereléshez.
2012. nov. 22. 00:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen a csiszolósra gondoltam, de elvileg a csésze belsejébe kell a csapágy, nem fog deformálódni? Mennyire erősen szokták meghúzni? Nagy erők kellenek hozzá?
2012. nov. 22. 14:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Csapágyat valahogy biztos ki tudod szedni, de ennyitől nem deformálódik. Meghúzási nyomaték kb. 35-50 Nm Shimanoból kiindulva. De ha már van egy integrált hajtásod, nehogy már ne legyen max. 3000 Forintod egy hozzávaló kulcsra.
2012. nov. 22. 19:08
 5/10 A kérdező kommentje:

FSA SLK LIGHT kerámiacsapágyas profi megaexos középrésszel.

És mégsincs 3000forintom egy szerszámra amit valószínűleg egyszer fogok hazsálni.. :D Diák vagyok, a hajtókart is úgy kellett használtan elkönyörögnöm olcsóér.

2012. nov. 23. 21:10
 6/10 Cvitamin ***** válasza:

Kerámiás megaexom nekem is volt, de amikor elhúztam a lánckereket egy sziklán, valamiért szétment a block :D

Én egy kerámiás cuccot nem satuzgatnék. Szét____ni satuban, lecsiszolni főleg nem. Egyrészt elveszel anyagot belőle, gyengíted, másrészt ronda lesz.

Barkás megoldás: csőfogó kulcs. Szétszeded vele a bordákat, de ha ügyes vagy, akkor be tudod hajtani vele. Már ha nem sikerül összeroppantani, mert az bizony meg kell húzni izmosan.

Webspoban hollowtech2 szerszámot kapsz 1200-ért. Boltban 800-ért behajtják. Én egy csokiért behajtom neked.

2012. nov. 25. 00:58
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, meg rendes vagy.

Sajnos vidéki vagyok :/

És mi van ha nincs meghúzva túl izmosan?Ha beburkolok szigszalaggal meg papírzsebkendőben majd megfogom fogóval óvatosan és behajtom finoman, nem izomból?

2012. nov. 25. 18:26
 8/10 Cvitamin ***** válasza:

Ezt az alkatrészt meg kell húzni. Ezen keresztül átmegy az összes terhelés, állsz rajta a kilóiddal, ugrálgatsz, cincálod, stb. A papírzsepi kapásból elszakad. szigszallag elcsúszik. Szerintem a nyerő a rongy. De ezzel csak a felületi sérüléseket tompítod, ugyan úgy rá kell szorítanod csőfogó kulccsal.

Én attól félek, hogy megrottyan a cuccos. A hollowtech 2 szerszám meg ugye nem szorítja.

Helyesn írták korábban a shimanohoz hasonlóan kell meghúzni. Az fsa a shimano szabványokat másolja, nem vezet be újakat.

50newtonmeter, az annyi, mitha egy 1méteres erőkar végére akasztanál egy 5.2 kilogrammos súlyt. Nyilván a fogó hossza jó esetben a harmada egy méternek. Mivel az erőkar hossza és a súly fordítottan aránylanak, kb 15kg-os terhelést kell kifejtened, ehhez megfelelően szorítanod a fogót.

http://www.youtube.com/watch?v=yiOqvoCJZfw

Ezen a videón nem igazán húzza meg a hapsi, de szerintem ennél jobban kell. Nehezebben meg be a víz, kosz, nem fog recsegni, ropogni egy eső után. Ja, és véletlenül sem halad ki.

2012. nov. 26. 02:00
 9/10 brazen65 ***** válasza:
Házilag inkább ne próbáld meg, egyrészt szétbarmolod a házon lévő bemarásokat, másrészt ha nem hajtod be rendesen, nyikorogni fog mint juliska néni járókerete.
2015. nov. 16. 19:56
 10/10 brazen65 ***** válasza:
Vidd el egy szerelőhöz akinek van kulcsa hozzá, 500 forintért, vagy egy jó sörért meghúzza neked, már ha ismered a szerelőt.
2015. nov. 16. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!