Hogy tudnék versenybiciklit venni kölcsön felvétel nélkül?
Bikemag apró és bolha.testbike.hu
Azt javasolom, hogy alaposan nézd meg a bicikli felszereltségét a hirdetésben, aztán a helyszínen is, nehogy átverjenek!
Szia!
Bikemag egy hihetetlen jó, és felkapott, virágzó oldal.
Tel is tele van, jól felszerelt, minőségi kerékpárokkal.
(Ezt onnan is láthatod hogy szinte minden alkatrész és kerékpár 100 ezer felett van.
Nézz körül, és keress pár kerékpárt ami tetszik és olcsó, én meg leírom itt helyben neked hogy melyik milyen és mennyit ér, meg hogy jó e ilyen célra.
Én megmondom neked őszintén kinem állom a régi típusúakat. Nem véletlen hagyták abba a gyártást, nem csak rondák de semmi hasznuk.
Egy peugeout vagy punch majdnem annyiba kerül mint egy rendes bringa. És a régi típusúaknál a kutya nem kérdi hogy hány tízezer kilómétert ment, míg egy újabbnál első kérdés, és pár ezer kilóméter rohamosan leviszi az értékét.
És amondó vagyok hogy ne karbon bringát vegyél értelem szerűen, hanem egy edzőbringa félét. Ami erős, szívós, tartós, könnyű, modern, és szép... :D
Igazából vannak hobbi, amatör, haladó, versenyző és profi vázak, szettek, kiegészítők.
Ami a hobbi alatt van tehát hogy egy nagy cég összedob egy komplett bringát nem is van számításba véve.
Neked komoly szett kéne komoly cuccokkal.
Ez alatt ismét mondom nem a karbont értem, hanem azt hogy egy ilyen rendes kategorizálható cuccokból összetett modern bringa.
A hobbi cuccok nem szuper tartósak sajnos.
Amatör viszont igen, nagyon is.
Ezekben van bőven anyag, de még is modernek és tükrözik a technikát.
Ez alatt azt értem hogy olyan 2 kilós erős alu váz, rendes versenykerékkel, pl fulcrum racing 7, mavic aksium race, vagy shimano 500, 550, vagy valami hasonló egy amatör szettel, amik ugyan úgy működnek mint a profik, csak tartósabbak, legalábbis anyaggal telibbek, és jók.
Pl campagnolo mirage, veloce, (centaur necces, az már elég jó) esetleg xenon, bár, az inkább hobbi.
Shimanonál a sora hobbis, az nem túl jó, de egy tiagra, eeesetleg 105 jó lenne.
Egy ilyen modern, de használt bringát lehet vadászni 100 ezer alatt. Ami alatta van, kb 80 ért vadászható az csak hobbi cuccokkal van összetéve. Alatta nincsen bringa szememben.
Ezekkel a tekerés már majdnem olyan érzés mint a profi cuccokkal, csak kicsit nehezebb, és kevésbé merev, de elvre, felépítésre ugyan az.
Gumiról:
Én mentem már, árvízben, fagyban, hóban, hőségben, szurokban ázó úton, erdőn, mezőn, vasúti töltésen, földúton, nem úton, gödrös úton, iszonyatos útakon, nagyon jó utakon, kockakövös szakaszokon, ködben stb stb.
Országútival, 23mm-es gumival. Szinte sosem kaptam deffektet. Az a bizarr hogy amikor még is akkor annak mindig volt magyarázható oka. Pl tüske a főúton, üveg, de nem kavics vagy ilyesmi.
Mentem már scwable luganoval, blizzarddal, durano, ultremo conti super sport, ultra sport, gp 4000rel, vresdtein tri compal, slick gumival.
És az a megállapításom hogy schwable gumi nem bírja a kemény viszonyokat. Nagyon nem!
Foszlik a kevlar, leütik a peremek a gumik a szövetről! hihetetlen de tényleg, letépi róla..
Hamar kopik. És repedezik az oldala. Nem élik meg sűrűn az elkopást.
A tri comp meg fortezza tri comp slickes nagyon puhák.
12barra pumpálhatod, és nagyon jó sűrű a szövet, sosem durranna ki, de puha. Kövek kivagdalják a gumik, és kicsíkozzák a futófelületet. Hamar elkopik és nagyon drága.
Conti gumik bejöttek. Kemény a keverék, állítólag nem tapad jól emiatt, de én ezt nem tapasztaltam.
Nem vagdalják ki a kövek, nem reped ki az oldala, nem jön le a gumi a szövetről,és igen lassan kopnak.
Gp 4000 persze profi gumi, az azért puhább, nem olyan jó, meg hamar kopik.
Nekem ultra sport jött be, 10 000km-t simán kibír egy pár gumi.
A másik pedig cyclocross gumik. Mehet a nagy bar, bírja a terepet, és nem kell hozzá komplett cyclocross bringa. Viszont kevésbé kicsi a gördülési ellenállás. Meg nagyobb a görgetendő súly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!