Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyáron 2km/h val gyorsabban...

Linkoln kérdése:

Nyáron 2km/h val gyorsabban bírtam menni mint most a hidegekben, ez miért van?

Figyelt kérdés
A hideg lassít?
2012. okt. 30. 16:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg valamennyivel lassul, mert a vastagabb ruha nagyobb légellenállást jelent, a kenőanyagok bekeményednek, a gumik puhábbak lesznek ha nem fújsz bele, de a pillanatnyi körülmények (főleg szél) is nagyban befolyásolják.
2012. okt. 30. 16:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Hm.

Igen, ezeket sejtettem, de ezek nem jelenthetnek sokat.

Az izmok lehűlése, illetve az az erőfeszítés hogy melegen tartsa a szervezetet a szervezet nem foghat vissza?

Vagy kiégtem, vagy a hideg okozza, kezdek félni :D

2012. okt. 30. 17:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem égtél ki... Ennyi különbség az benne van a hőmérséklet-különbségbe és az is igaz lehet amit írtál, hogy a test melegen tartása is elvesz valamennyi energiát, de a vastagabb ruha az nagyobb légellenállás, az is sokat számíthat
2012. okt. 30. 18:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Eltunyultál, kár erre tudományos/kevésbé tudományos választ keresni.
2012. okt. 30. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Amit az előzőek írtak. Azt se felejtsük el, hogy télen több "négykerekű nagykabát" van az utakon, ezért ha forgalomban mész, az is lassít, ha meg nagyon metsző hideg van, önkéntelenül is visszafogod magad. Ezek apróságok, de összeadódnak, és nem Te vagy az egyetlen, aki észreveszi... Én hét közben szinte csak munkába járok bringával, és hetente nullázom a napi számlálót (péntekre ~140 km jön össze), így egész állandó átlagértékeket tudok mérni: nyáron 21 km/h körül van a munkábajárós átlag, télen örülök, ha 20 fölé megy.
2012. okt. 31. 04:32
 6/7 anonim ***** válasza:
A hideg is lassít, én minden nap megyek, és ha hirtelen lehűl az idő, akkor lényegesen lassabb leszek. Azért egy éjszaka alatt nem tunyul el az ember :) Szerintem tényleg arról van szó, hogy kicsit lehűlnek az izmaid és nem mozognak olyan jól.
2012. nov. 24. 14:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi ezt a választ, tetszik... :D Szeretem csiklandozni a fülem.

Az igazat megvallva, ha rendesen bemelegítek itthon a szobában, tekerek egy kicsit görgőn, csinálok 1-2 sprintet rajta, és teljesen kimelegszek, nagyon pörgök, kimegyek, elindulok, nagyon jó tempóval tudok menni, de eltelik kb 20 perc és visszalassulok 2km/h-t, ami nyáron nem volt probléma, így remélem megoldottam a relytéjt és tényleg csak a hideg lassít le.

2012. nov. 24. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!