Tárcsa fék vagy V-fék?
Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 15:34
1/5 anonim válasza:
attól függ,hegyen jobb a tárcsa,viszont mindennapi használatra megfelel a V fék is. Utóbbinak sárban annyi hátránya van ,hogyha felgyűlik közte a sár akkor megfogja a kereket de ehhez már nagyon nagy sár kell. Viszont a tárcsásba CSAK a drágább kategóriásat szabad megvenni még a V -nél a 2000 forintos is kitarthat évekig,nincs vele baj.
2/5 anonim válasza:
A hidraulikus tárcsafék szerintem sokkal jobb választás(persze, ha márkásabb), mint egy V-fék. Ha nyolcas van a kerékben, attól még ugyanúgy mehetsz vele, viszont V-féknél mindig hozzá fog érni a felni a fékpofához. A másik előnye a tárcsaféknek, hogy könnyebb kezelni, mint egy V-féket, könnyebb satuzni vele. Aztán meg már persze dizájn szempontjából is előnyösebb a tárcsafék.
3/5 anonim válasza:
Nekem XT V-fékek vannak, de eddig semmi baj nem volt velük. Pontosan fognak, nem nehéz blokkoláshatáron lassítani vele, ott ahol a tárcsafékek nem bírták a melegedést és megégtek, ott is hibátlanul működött. Vízben is nagyon jól fognak, sárban keveset mentem velük. Hátránya, hogy egy újjal nem lehet kezelni.
4/5 anonim válasza:
V-féket használtok évek óta, eddig nem éreztem hátrányát, aszfalton első lazán megemel, hátsó bármikor bárhol blokkol. Hegyről lefele viszont néha úgy érzem, az első picikét lehetne erősebb.
5/5 anonim válasza:
Dizájn szempontjából tárcsa
Ár szempontjából V
hatékonyság szempontjából - használattól függ (erről már írtak)
Egy dologról nem írtak: a tárcsafékes sokkal drágább és hivalkodóbb, így sokkal nagyobb valószínűsége annak, hogy a biciklitolvajok a tiédet választják.
Egy jó lakat szerintem sokkal fontosabb! Csakis U lakatot, vagy colostok szerűen összehajthatót használj, és érdemes a kerekeket is külön a vázhoz lakatolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!