Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyit érdemes költeni...

Mennyit érdemes költeni bukósisakra?

Figyelt kérdés
MTB a fő felhasználása terület, hétköznap néha városban, aszfalton. Nézegettem, hogy lehet kapni 5e ft-os sisaktől kezdve 55e ft-osat is, és még drágábbat. Mire kell odafigyelni vásárláskor? (15e ft ot szánok rá max)
2012. szept. 10. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Legfontosabb a méret, ne tudjon lötyögni a fejeden és arányos legyen a fejmérettel. Majdnem minden, a felhasználáshoz illő bukóban ez a gyorsállítós rendszer van, de maga a hab lehet többféle méretben is. Elvileg az 5e Ft-os is tudja, amit a drágábbak. Ha sokat használod, érdemes olyat venni, amin nagyok a szellőzőnyílások, van benne esetleg rovarháló, kivehető a bélés/szivacsozás. Testbike.hu-n és bikemag fórumokon lehet olvasni véleményeket, összehasonlításokat.

Nagy márkanevek alatt futó bukókban szerintem meg lehet bízni, mint pl. Bell, Casco, Cratoni, Giro, Lazer, Uvex.

Szerintem is kb. 15-20e Ft-ig érdemes bukót venni, ettől feljebb már megy a grammhuszárkodás.

Mindenképp próbáld fel élőben!

Egyébként én is pont ennyit költöttem bukóra pár hónapja, Pesten hobbi ccre és mindennapi városi használatra.

2012. szept. 10. 13:34
 2/5 anonim válasza:

Annyit költs rá, amennyit neked a fejed megér :)

Viccet félretéve: az első hozzászólót annyiban egészíteném ki, hogy akkor ne lötyögjön a fejeden, ha a gyorsállítót meghúzod, de az állszíjat nem. Vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki, hogy kényelmes legyen!

Montizáshoz UVEX bukóm van jelenleg, könnyű, szellőzős, rovarhálós, utcán is használom. 12-15 eFt között vettem. Elégedett vagyok vele.

Jó ötlet a bukó: már 2-t összetörtem tök átlagos helyzetekben - ha nincs rajtam, talán most nem írok. Szóval kell a bukó :)

2012. szept. 10. 16:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Keresd rajta az "in mold" feliratot, azok állítólag jobbak. Egyébként a sisakokra az en1078-as szabvány vonatkozik, ami egy nevetséges tesztelést tartalmaz (hasraeső gyalogos fején ne törjön el a sisak).

A magasabb ár nem erősebb sisakot takar, hanem ugyanolyan erős sisakot több, nagyobb lyukkal, rovarhálóval, jobb minőségű beállító tekerentyűkkel stb. Biztonságra a teszkós is ugyanazt tudja.

Az "in mold" egyébként azt jelenti, hogy a külső műanyag héj nem csak "rácelluxozva", ráragasztva van a sisakra, hanem tényleg össze van vele olvasztva. A nem in-moldos sisakomon a fák, bokrok benyúló ágai megrepedeztették a külső héjat, most elég hülyén néz ki.

2012. szept. 10. 21:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Befektettem egy ilyenre, első bukóm. De rohadtul ufo fejem van tőle :D

[link]

2012. szept. 10. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazából ez egy jó kérdés. Nekem még 2 hete egy 30 eurós sisakom volt. Aztán az egyik ismerősöm MTB Versenyen borult egyet és a sisak mentette meg az életét. Ma már egy 130eurós sisakban hajtok. Nem érdemes szerintem rajta spórolni. Amit linkeltél egész jónak néz ki. Viszont azzal nem értek egyet, hogy egy olcsóbb sisak ugyan azt tudja nyújtani, mint egy drágább, minőségibb darab. Arra viszont nagyon érdemes figyelni, hogy a sisak ne essen le a földre. Ha felületén nem is látszik, keletkezhetnek benne repedések a felület alatt és ez esésnél amikor tényleg szükség lenne rá szétnyílhat. Nem biztos, hogy a legjobb példát fogom írni, de pl. a motoros magazinban olvastam, hogy általában ha leesett a sisak a földre, vagy ha egyet már bukott benne valaki amikor a sisak is kapott ütést akkor érdemes kicserélni a sisakot..Mindenesetre a sisak a legfontosabb védőfelszerelés kerékpározáskor. Ajánlott még a kesztyű, szemüveg de szerintem ezt már te is tudod.
2012. szept. 11. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!