Mit lehet tenni azért, hogy a lépcsőház elé kerékpártárolót létesítsenek?
Önkormányzatnál, vagy valahol lehet ilyet igényelni? Nem egy bicikli szokott kint éjszakázni az utcán a környékünkön. A lépcsőházban ugye nem lehet, a pincébe sokszor nem fér, a lakásba pl, ha fel is cipelném a 4.re (ami esélytelen), nem is férne sehova. Önkormányzatnak, köztereseknek, valakinek írnék, ha aláírást kellene gyűjteni a környéken, szerintem az se lenne baj, hiszen mint írtam, sok a biciklis erre. Csak kérdés, hogy ki az illetékes, illetve van-e értelme ennek?
Köszönöm a válaszokat!
(Debrecen)
pedig tényleg nem jó kinthagyni. de passz, hogy kinek kéne szólni. aláírások esetleg, és önkormányzat?
én is laktam egy ideig Debrecenben, szintén a negyediken, lift nem volt, csak lépcső, bicaj a lenti tárolóban. így is fel kellett cipelni pár lépcsőn, és így is nyavalyogtak a szomszédok, hogy állítólag mikor viszem fel, nyomot hagy a falon...
de azok ilyen hülye szomszédok voltak, az is baj volt, hogy napoztam a hátsó, közös kertben, mert "letaposom a füvet". amit senki nem ápolt, és egy éve már ott laktam, mire eszébe jutott valakinek belekötni...meg kint leskelődtek, ha valaki ment a lépcsőházban.
Milyen kerékpártárolóra gondolsz? Egy vascsőre, amihez odalakatolod a biciklit, vagy valami zárható fedett helyre?
Ki kapna kulcsot?
Társasházban laksz? Mert akkor vagy van telek a házhoz, arra a ház kérhet építési engedélyt és saját pénzből megcsinálhatja.(Keresd a közös képviselőt!)
Ha nincs telek, az önkormányzat a saját területén legfeljebb olyat csinál, ha csinál, ami nyilvános.
Ha sok a biciklis, álljatok össze egy páran és béreljetek egy garázst!
Vascsőszerű dologra gondoltam, ami nyilvános. Költségekbe nem akarok verni senkit, ráadásul albérletben élek, valószínűleg itt már nem sokáig, ezért nekem sem biztos, hogy megérné a befektetés.
Olyan korlátra, vagy nemtudommire gondoltam, amihez odalakatolhatom a kerékpárt, de nem kulcsos-névreszóló, saját, akármi... Az utcán lenne. Csak itt közel s távol nincs ilyen... Egy viszonylag kisebb mellékutcáról van szó, nem túl nagy forgalommal, szerencsére, csak ugye ide pont ezért "fejlesztés" sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!