Mennyire megbízhatóak a telefonos sport tevékenység rögzítő programok ( Sports Tracker, Cyclemeter, Runtastic, Runkeeper, stb. )? Inkább a km óra pontosabb a kerékpáron vagy a fenti progik is megbízhatók?
Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 09:14
1/8 Krisz85 válasza:
Szia ,
Én Runtastic és Endomondo-t használok egyszrre, a sebesség rész nem jó, a gps rosszul adja meg az értékeket 45 km/h sprintnél 27 el mentem szerinte :DD, a bringaóra pontosabb, a polar bloototh mellkaspántot volt alkalmam kipróbálni, nekem bejött ugyanazt méri mint a polar normál meglkaspánt + óra, viszont hamarabb lemerül az okostelefon stb, szóval jobb az óra, viszont jó móka mert autómatikus edzésnapló és megnézheted merre járkáltál edzettél stb. + ha eltévedsz is jól jöhet.
polar-t nem veri meg semmi , na jó de az SMR power meter a milliomosoknak :-))
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor a végén még kiderül, hogy nem is olyan rossz az átlagom...:) A telefonos progi csak 25 km/h-t ad átlagnak, lehet, hogy a valóságban jóval többel megyek...:) Veszek akkor egy km órát a pontosság miatt :)
2012. aug. 26. 12:02
4/8 anonim válasza:
Nagyban függ a telefon GPS-vevőjének képességeitől. Szerintem azért nem árt a kilométeróra, mert az akkor is mér, ha valamiért nincs GPS-jel (házak, sűrű erdő, alagút :)), meg nem is merül le lépten-nyomon :)
5/8 Krisz85 válasza:
hát igen, remélem azért a HTC sensationnek cska nem sz*r a GPS vevője, de tényleg jobb ha leméred a kerékátmérőt és úgy nyomod egy km órával a biztonság kedvéért, pláne ez olyankor jó amikor tudod hogy 70 kmt kell megtenned a hőségben 55 km nél eléhezel és nem mindegy hogy mennyire pontosan tudod hogy mennyit mentél eddig, tényleg 55 km-t vagy csak 45 kmt és hátravan még 25 km......:D
6/8 anonim válasza:
Szerintem is a km óra lehet a jobb. Nekem nincs de tervezem hogy veszek egyet mert ma kiderült hogy a telefonos sport tracking nem fog működni. (Kivétel a futás, ahhoz jó) Klassz hogy rögzíti az útvonalat de vannak olyan órák is. Amúgy meg vagy ötször is előfordult hogy akaratomon kívül leállt a mérés valahol a táv felénél és marha pipa voltam. Szóval inkább km óra.
7/8 anonim válasza:
Sport tracker nálam kiszámíthatatlan volt, ha az elején nem talált GPS jelet, akkor csak stopper volt, elég sokszor "ismeretlen eredetű hiba" miatt "váratlanul" leállt, Endomondot pár hete használom (bringához, futáshoz), eddig 100%-os. Sport trackernek többször volt irreális max sebessége, Endomondo nálam még nem hazudott akkorát. GPS-ben megbízom, elég régóta nem használok bringaórát, bár az egész napos túráknál már kezd kevés lenni a telefon akksija. (SE Xperia Mini Pro)
8/8 rolandoo válasza:
Én Runtasticot használtam elég sokszor. Az a baj vele, hogy ritkán frissiti a gps a jelet és lecsapja a kanyarokat. Volt, hogy városban 12 km nél csak 9.7-et mutatott. Vagy éppen nem igazitja az útra és azt mutatja hogy a házak tetején megyek. 50 km-es távnál akár 10-km el is mutathat kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!