Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A 700*22c-s gumikat hány...

A 700*22c-s gumikat hány bar-ig lehet fújni?

Figyelt kérdés

2012. aug. 25. 17:29
 1/5 Krisz85 ***** válasza:

Szia ,

minden normális gyártó ráírja hogy hány bar illetve PSI nyomásig lehet fújni bele, nekem pl a montimon az outi külsőt 100 psi -ig lehet.

2012. aug. 25. 17:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia,

köszi! Igen, 110 psi van a gumi oldalán ( 8 bar ). Érdemes venni egy nyomásmérős pumpát, vagy a benzinkutakon is fel lehet fújni? Bocs az esetleges "hülye" kérdésekért, de tegnap óta van a bringám:)

2012. aug. 25. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Hello!

4-5 bar amit ezekbe a kerekekbe bele érdemes nyomni, annál többet nem. Legalább 2 bar legyen benne, mert az alatt felüthető a belső. Tovább pedig ne fújd, mert szétrobban egy padkázásnál..

Szelep típusától függően fújható kúton. Ha auto szelep, akkor természetesen fújható kúton, ha DunLop (régi csepel/camping belsőkön olyan volt) akkor nincs értelme az egész nyomásmérős dolognak, mert ott maga a légnyomás nyitja a szelepet, az auto szelepnél pedig egy kis tű.

Google-be beírod ha nemtudod, és akkor rájössz melyik melyik. Én, mivel rutinos bringás vagyok, és szerelésben is bőven otthon vagyok, így álltalában már érzésre nyomom a gumikat. Ki kell tapasztalni, hogy mi a jó.. :)

Remélem segítettem

2012. aug. 25. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Ilyen vékony gumiba én legalább 6 BAR-t fújnék. De ha 8 a max. akkor akár 7,5 BAR is mehet bele. Általában a benzinkutakon a hordozható kézi kompresszorok 10 BAR-ig fújnak. Ha van ilyen a közelben akkor nem érdemes (szerintem) külön pumpát venni otthonra.

2012. aug. 25. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha pedig Presta szelepes akkor kell hozzá egy átalakító. Ezt általában minden bringaboltban lehet venni, kb. 300-500 forint.
2012. aug. 25. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!