Ki hogyan szokta rögzíteni a kerékpárt?
Sziasztok!
A feleségemmel úgy döntöttünk, beszerzünk neki is egy új kerékpárt és elkezdünk tekerni csak úgy hobbiból a meglévő sportok mellé, illetve eljárnánk vele közeli, távolabbi boltokba, dolgozni, stb. A számára kinézett kerékpár kerekei a képek alapján szerszám nélkül is gyorsan lekaphatók és attól tartok, esetleg valakinek megtetszhet, még ha csak két kerék is és visszatérve csak a vázat találnánk ott. Ki hogyan, milyen lakattal vagy lánccal szokta rögzíteni a kerékpárt, ha bizonytalan helyen kénytelen otthagyni? Nekem egyelőre két ötlet fordult meg a fejemben:
1. A kerekek rögzítését lecserélem hagyományosra, hogy csak szerszámmal lehessen szerelni és 1 db masszív lakattal, lánccal rögzítem a váznál.
2. Veszek egy vékonyabb, de hosszabb láncot, amit keresztül tudok fűzni a vázon és mindkét keréken is, így rögzítve a kerékpárt.
1pont.A gyors rögzítő helyett nem tudsz felrakni hagyományos csavarokat,mert más a tengely mind a 2 típusnál.De ha meg is lenne oldva ez a probléma , a hagyományos rögzítést is könnyen szét lehet szedni egy 15-s kulcs segítségével.
2.pont Mindent el lehet vágni. Ha valamit elakarnak lopni,azt el is fogják.
én és uncsim sokat tekerünk meg megyünk boltba stb borsodba lakunk és nem egyszer volt már, hogy inthagytuk a bicajt mindenféle rögzítés nélkül mindkettőnknek kb 100forintos bicajunk van és még sose vitték el szerencsére
ha kilakatoljuk akkor általában 1-1 lakattal az első kereket
hidd el aki kereket akar lopni az visz 15-ös kulkcsot és kb 10 másodperc alatt lekapja a kereket
szerintem csináld azt, hogy veszel egy sima lakatot azzal lakatolod le a vázat a bicajtároló hoz meg veszel egy hosszab lakatot azzal meg a két kereket a lánchoz
szintén borsodban volt, hogy valaki a bicaját ott hagyta egy bolt előtt lelakatolva és kb 2 évig volt ott senki nem vitte el:D
Gyerekkori emlék keréklopás ellen a körlakat, itt van egy modern verziója:
Ezzel a hátsó kereked biztonságban van (legalábbis együtt mozog, vagy nem mozog a vázzal), így elég egy első kerék+váz rögzítéssel lelakatolni a biciklit.
Esetleg egy ilyen körlakat mehet az első kerékre is, a vázhoz meg egy U-lakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!