Kitekeredik? A hajtókart nem a csavar tartja elsősorban, hanem fel kell ütni a tengelyre. Mivel a tengely kúpos (vastagodik közép felé), a hajtókar rászorul. Azért a csavar is számít. Ha egyszer rosszul volt felrakva és lelazult, akkor általában már nem lehet visszarakni rendesen, főleg ha lelazulva használtad is.
Nem vagyok szerviz, úgyhogy a pontos árakról nem vagyok képben, de maga a csere nem egy nagy munka (max. 2000 Ft szerintem, de inkább 500), viszont az új hajtóművet ki kell fizetni (10000 Ft vagy több, típusfüggő).
2012. júl. 23. 08:45
2/12 A kérdező kommentje:
Nem láttam a négyzet alakú tengelyen, hogy szűkülne. Egy kb. 6-7-8-as imbuszkulccsal kell a csavart bikára meghúzni de az sem segít. Jól volt összerakva, szerintem rossz minőségű lehet a tengely, megkophatott és amiatt lazul meg a bal oldali hajtókar. Hiába van nagyon erősen becsavarva a szorítócsavar.
2012. júl. 23. 09:32
3/12 anonim válasza:
Szia.Én nem vagyok szerviz.Szerintem egy az egyben vegyél új tengelyt és hajtókart is és egy környékbeli jobb biciklis boltból és soha ne a legolcsobbat hanem a középkategóriát vagy a legdragabbat vedd meg és biztos nagyon sokaig kifog tartani.Ha te csinalod a csere nem lessz több 30 percnél.
2012. júl. 23. 09:57
4/12 anonim válasza:
Na ácsi. Ha a csavar tekeredik ki, annak pont semmi köze a hajtókarhoz. Ha valóban rossz valami arrafelé, akkor az a tengely (vagy inkább monoblokk, mert gondolom az van benne). A hajtókart csak rá kell húzni a tengelyre, a csavar tartja a helyén.
2012. júl. 23. 10:15
5/12 anonim válasza:
Arrafelé ezen kívül a csapágycsésze (vagy a monoblokk csészéje) tud kicsavarodni, de az elég valószínűtlen. Egész pontosan mi történik? Mert ha a hajtókar esik le úgymond, akkor a csavarral van a baj vagy a tengelybe fúrt menettel, a hajtókart egyik esetben se kell cserélni.
2012. júl. 23. 10:19
6/12 A kérdező kommentje:
Egész pontosan tekerek és a bal oldali (tehát nem a fogaskerekes oldal) hajtókar csavarja kilazul és lesz egy ilyen holtjátéka a hajtókarnak.
2012. júl. 24. 00:51
7/12 anonim válasza:
Nos ez nem a hajtókar hibája, hanem továbbra is vagy a tengely menete a rossz, vagy a hajtókar csavar. Első körben én kicserélném a csavart, az a legolcsóbb tétel (és ha bármi mást cserélsz, akkor se árt ha van másik), ha ott a bibi akkor megúszod egy-két száz forintból.
2012. júl. 24. 10:21
8/12 A kérdező kommentje:
Szerintem is a tengely kophatott el. Csak azt nem értem, hogy a csavar miért kitekeredik tekerés közben, miért nem fordított menetesen rá.
A mongoose is leszerepelt, hogy kb. 20 tekerés után elkopik a hajtókar :(
Na most jön a kérdés hogy ilyen tengelycsavart hol kapok?
Majd csinálok képet.
2012. júl. 24. 22:09
9/12 anonim válasza:
Bármelyik bringaboltban. Ha négyszöges a tengely, akkor M8-as csavar kell hozzá jó eséllyel. Ezekből van hatlapfejű vagy imbuszos, ez már egyéni ízlés kérdése, a hatlapfejűt dugókulccsal tudod becsavarni.
2012. júl. 25. 10:26
10/12 A kérdező kommentje:
Igen, négyszögletes a tengely és imbuszos a csavar. Mondjuk a képkereső nem igazán dobott ki hasonló csavart az M8-ra. Köszi az infot! Majd így keresem boltban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!