Téli bringát már most?
Építs egyet. Olcsó váz, alacsony súlypont, vastag kerék, egy sebesség (esetleg agyváltó), sárvédő. Durva telekre szöges gumi (durva telek utoljára gyerekkoromban voltak.).
Én egy régi csepelből csináltam, egy 900 forintos ss agyból, meg két 700x35-ös kerékből, de nem lett az igazi, nekem nagy a váz, magasan van a középagy, és a kormány nagyobb kitérítésekor a sárvédő beleakadt a cipőm orrába. Ezeket leszámítva többé-kevésbé bevált. És tök olcsón meglett. Optimális a fenti hibák elkerülésével és tárcsafékkel vagy inkább görgős fékkel lett volna. Most inkább montiból csinálnám, vagy trekkingből.
ha nincs keret, nem mégy el 300-ig :) Egyébként én is beterveztem magamnak egy rossz idős/túra/téli bringát, olyan 250-be lenne a vége, a váz meg a nyeregcső már megvan :P
Amit viszont óccsóér sikerült összehozni, az töredéke volt ennek, régi acél túraváz, a két vastag kerék ingyen volt, volt egy normális négyszöges hajtóművem (meg egy monoblokkom, az amúgy kb. 2500 ft lett volna), a nagy tányért a kicsi helyére tettem, és jó lett a láncvonal. Az agy 900 forint körül volt, az egysebis racsni is kb. annyi, a lánc meg olyan 1500 körül. Egy-két telet kibír, ha nem érdekel téged, hogy néz ki (a só nem tett neki jót).
Szerintem a vaterán nézzél körül, hátha kapsz egészben is, vagy valami minimális átalakítást igénylő normálisabb gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!