Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tudom megállapítani,...

Hogy tudom megállapítani, hogy a biciklimnek mekkora a vázmérete?

Figyelt kérdés

2012. jún. 13. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
a kerékméretből
2012. jún. 13. 21:51
 2/9 A kérdező kommentje:
az 26-os
2012. jún. 13. 22:00
 3/9 anonim ***** válasza:

A vázméret az a nyeregcső hossza. A pedál tengelyének a közepétől kell mérni a nyeregcső tetejéig.

A rajzon az a vonal, amelyikbe az van írva, hogy "méret":

[link]

2012. jún. 13. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
akkor egy triálbiciklinek meg 10 centi... ott meg akkor mivan? :D
2012. jún. 14. 00:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Számít a kerékpár típusa is, de általánosságban valóban a nyeregvázcső hossza a kerékpár mérete. Speciális bringáknál (pl a triál ugye) nyilván nem az a méret számít ami a normális közlekedésre tervezetteknél.
2012. jún. 14. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:

A kerékpár típusától függő javasolt vázméretek:

[link]

2012. jún. 14. 14:46
 7/9 anonim válasza:
Tulajdonképp miért kell neked a vázméret? Szerintem a vázméretnek annyi a jelentősége, hogy nagyon különböző méretű embereknek másfajta vázú biciklit kell venni. Egy jó eladó, szaküzletben eleve a te méretedre mutat biciklit, de te magad is ha ráülsz 2 fő dologra figyelj: a lábujjad éppen érjen le a földre, enyhe oldaldőlés mellett hogy kereszteződésben biztonságosan meg tudj állni és újraindulni, illetve a kormány ne legyen túl messze, vagy túl közel, ha ülsz rajta. Mindezeket egy szaküzletben azonnal hozzád állítják. Megfogják a bringát és te ráülsz és beállítják a helyes méreteket (ülés, kormány). ezt már csak finomítanod kell esetleg otthon, némi használat után.
2012. jún. 16. 13:37
 8/9 anonim válasza:

A pedáltengely közepétől mérjed a nyeregcső hosszát a felső cső közepéig. Ha a felső cső nem vízszintes, akkor a képzeletbeli vízszintes felső cső közepéig. Ez adja meg a váz méretét.

A biciklis honlapokon találsz táblázatot, hogy melyik testmérethez melyik hossz a megfelelő _ átlagos esetben.

2012. jún. 18. 08:27
 9/9 KovA1963 ***** válasza:

Nem tudom mit értenek szakmailag "vázméreten" de a váznak sok mérete van.

Az egyik legfontosabb az átlépő-méret, ez a vízszintes cső magassága - ajánlás, hogy tenyérnyivel alatta legyen a feneke aljának ha kis terpeszben lába közé veszi a vázat.

Érdekes még a tengelytáv valamint a közép és hátső tengely távolsága. A hosszabb kerékpár nyugodtabb a rövidebb fordulékonyabb. Ha túl kicsi a közép és hátsőó tengely távolsága nagyobb súly van aránylag a hátsó keréken és csomagtartótáskába akadhat az ember sarka, illetve kisebb a szabadsága, hogy talpát hogy helyezi a pedálon, hogy ne akadjon.

Ha be akarsz ruházni egy kerékpárba vagyis nem egészen bóvlit szeretnél, meg intenzíven használni is, ugyanakkor nem akarod a gatyádat rákölteni hanem ésszerű kompromisszumot keresel - olvass kicsit utána - pl van a Nagy Sándor írta "Bicajoskönyv" vagy ilyesmi.

Ne kerékpárkatalógusból akarj okosodni.

Az ezzel kapcsolatos ismeretekbe egy kicsit "beruházni" - megtérülő befektetés szerintem.

Utána úgy mehetsz a szakboltba, hogy van egy listád a számodra fontos szempontok felsorolásával.

Nem egyetlen paraméter a mérvadó.

versenyzők egyénileg szabatják testre a kerékpárjukat.

Hétkönapi embernek ez luxus, de fontos, a felhasználásból kiindulva arra szabott szempontok szerint választani - nem a divatok, meg az ajánlatok után menni.

Valamit kap az ember de jó eséllyel vagy többet fizet a kelleténél, vagy sokat bajlódik.

Nem könyű jó bicajt venni, de nem azért mert drága.

Hanem azért mert sokmindent meg kell nézni rajta - és ami megfelelne minden kritériumnak az végül nullhalmaz.

Azért én úgy szoktam csinálni, hogy keresek egyet ami a legkisebb költséggel megfelelővé tehető (pl nyeregcsere, pedálcsere) aztán vagy átalakitom én, vagy szakboltban megcsinálják és úgy veszem meg.

A legfontosabb, hogy a váz jó legyen. Majdnem minden mást viszonylag könnyű rendbetenni, de a vázzal nem sokat lehet kezdeni.

Egyébként még a kérdésedre - elképzelhető, hogy "vázméretként" a kerékméretet emlegetik. hogy van 28-asmeg 26-os. Ezek collban megadott kerékátmérők.

Leméred vonalzóval elosztod 2,54-gyel és kerekítés után megvan... mert pontos értéket bizonnyal nem kapsz.

Van 28-as 26-os, 24-es, 20-as ... - lehet, hogy csak erre gondoltál.

2012. jún. 28. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!