Budapest környéki gyalog- és biciklis túraútvonalakat tudnátok ajánlani?
Gyalogtúránál az lenne a szempont, hogy minél zöldebb helyen legyen és ha emelkedik a terep, az plusz pont.
Biciklitúránál pedig az, hogy forgalomtól elzárt helyen legyen, a városban/autóúton félek biciklizni, többször kishíján elütöttek már. (Vagy én gyalogost, ezért se szeretnék a járdán babakocsikat vagy kutyákat kerülgetni, kocsival ki tudjuk vinni a bringákat városon kívülre)
Én többnyire csak futok a Buda környéki erdőkben, hegyekben, a biciklihez nem nagyon szólnék hozzá. A gyalogtúrához meg azért nem, mert nem írtad, milyen távokra gondoltál. Nem tudom, ismered-e ezt az oldalt, ezen megtalálható az ország teljes túraútvonal-hálózata, és sok biciklis út, illetve egyéb járható út is fel van tüntetve, talán ebből lehetne kiindulni. (A főoldalon legördíthető, hogy melyik tájegység térképét akarod, azon belül lehet mozogni.)
De hogy valami konkrétat is mondjak, a Nagy-Szánás (Nagykovácsi, Solymár, Pilisvörösvár közelében) nagyon látványos, teljes körpanoráma van, könnyen megközelíthető több felől, és lehet csinálni hosszú és rövid utakat a környéken egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!