Balatoni bicikliútra tippek? (21/L)
Sziasztok. Balaton kört tervezünk barátnőmmel nyárra, amatőrök vagyunk :)
1. A régi biciklimen túl sok mindent kellene cserélni, ezért szeretnék venni egy újat, ami megfelel a célnak. Nézegettem neten sokfélét, de nem igazán tudom melyiket lenne érdemes megvenni.
2. Milyen kiegészítőket, felszerelést érdemes magunkkal vinni egy 3-4-5 napos útra?
3. Egyéb tanácsok esetleg Balcsikörre?
Köszönöm előre is
21 L
Azt ajánlom, hogy ne a legolcsóbb biciklik közül válassz, ha teheted.
Vedd meg minél hamarabb és használd rendszeresen, hogy hozzászokj fizikailag. Jó lenne, ha meg tudnál tenni egy nap alatt legalább 50-60km-ert úgy, hogy másnap is lábra tudj állni. :)
Ami a túrázáshoz fontos - ásványvíz (napi 2.5-3 liter) időjárástól függően akár több is.
Defekt esetén javító műhelyek vannak a kerékár út mentén.
Esőkabátot vigyetek és nem árt előre eltervezni, hogy hol töltitek majd az éjszakát.
Bicikli: www.kross.hu
többit pedig leírta elöző :)
Nagyon jól jelzett, végig kiépített a bicikliút, szintemelkedés gyakorlatilag 0, nem kátyús, jó terep, állandóan boltok, kocsmák, mindenhol van biciklitároló. Biciklitáskád legyen, mert a hátizsák a nagy melegben nagyon izzaszt, főleg, ha telis tele van pakolva. Olyan biciklitáska, mint a postásoknak van :D
Készülj arra, hogy elég forgalmas a szakasz, lesznek hipergyors versenybringások, és triciklis négyévesek, és rengeteg, méghozzá. Szóval duda, vagy nagy hangú csengő, és nagyon nagyon jó fék legyen!!!!!! Arra is számolj, hogy árnyék nem nagyon van, ráadásul a víz mégjobban visszaveri a napsugarakat, naptejjel is készülj! Esőkabát is nagyon fontos, nagyon hirtelen jönnek a viharok, és a zuhi.
Remélem, tudtam segíteni, jó bringázást!
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!