Kicserélhetem a fékeket?
Kificamodott a jobb kezem egyik ujja, a hátsó féket nem nagyon tudom behúzni (fáj az ujjam). Azon gondolkodtam, hogy egy-két napra felcserélem az első és hátsó féket (csak a bovdenhuzalt a kormányon). Nem fogok megszokásból fékezni (azaz jobb kézzel, aztán rájövök, hogy fáj, de addigra már késő ballal), és pofára esni?
Kontrafékem nincs.
Éppenséggel kicserélheted minden probléma nélkül. De minek?
A megszokás nagy úr...ha nem vagy biztos abban, hogy mindig tudatosan húzod a féket, akkor tényleg gond lehet abból, ha a fájdalom miatt nem tudsz időben megállni...
Meg amúgy is: az első fék kezelését nem befolyásolja a sérülésed -és ugye a kettő közül az a hatékonyabb. A hátsó inkább csak lassításra és indikátornak való, megállásra az első...
Alex Fly
Az első féket soha nem használom magában, az nekem biztos előreesés lenne. Ha megcserélem, éppen attól félek, hogy megszokásból a fájós kezemmel az elsőt fogom fékezni!
"Az első féket soha nem használom magában"
Akkor világosan fogalmazok: pancser vagy és lövésed sincs a kerékpár intenzív használatáról :). Ha féked teljesítménye megfelelő (pl. képes blokkolni a kereket), akkor az első fékkel csodálatosan lehet lassulni, mert lassításkor az első kerékre nagyobb súly nehezedik és jobban tapad. Ha jó az első féked, gyepáld bátran.
zoligyerek
Kösz a kioktatást, de megnézném milyen intenzíven használnád a falusi dimbes-dombos, agyagos és gyakran sáros utakon az első fékedet. Szerintem te is hanyagolnád.
De most a fájós kezemnek végképp nem hiányozna, ha arra nehezedne a súly.
Átcseréltem egyébként a fékeket, mert az orvos rövidre zárta a kérdést egy gipszsínnel.
évekig jártam úgy minden gond nélkül, hogy gyakorlatilag csak elöl volt működő fékem. Csak hátsóval nem vállalnám...
Elterjedt legenda a fejreállás, de normális esetben ennek esélye 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!