Milyen márkájú biciklit vegyek?
használtban viszont elég vegyes a felhozatal, néha ki lehet fogni egészen jó vételeket.
De még mindig nem írtad, mire kell :)
Hát ez jó kérdés, személy szerint túrára nem ajánlanék országútit, úgy értem, meg lehet vele tenni több száz kilométert is, de csomagos, több napos túrára nem alkalmas, főleg változó útminőség mellett. Ilyen esetben véleményem szerint masszívabb váz, kényelmesebb geometria, és ballonosabb gumik alkalmasabbak, nem beszélve a csomagtartó/kerékpáros táska felszerelhetőségéről. A méret szerintem itt teljesen mindegy, hogy 26"-os vagy 28"-as -bár én talán mégis 28"-ast vennék, city, trekking, mtb, komfort, túra kategóriában nézz körül, merev vázzal, merev villával esetleg egy első teleszkóppal - utóbbi esetben kíméled a csuklódat, de nagyobb a meghibásodási lehetőség. Ilyen bicikliken már jó, ha van váltó (általános városi közlekedésben ez nem muszáj). Sárvédőt is érdemes rá szerelni, valamint a KRESZ szerinti felszereltség elengedhetetlen. Ha olyan túrára gondolsz, hogy csak úgy felpattansz, és lenyomsz 30-70-100 km-t, csomag nélkül (a hátizsákot ilyen távokon felejtsd el) meg vissza, még aznap, az ilyet én is oútival csinálom. A márkáról és a felszereltség részleteiről nem igazán tudok nyilatkozni, mivel ez erősen az ártól függ, egyszerű, egysebességes, szénacél vázas városi gépet már 35-40.000-ért veszel újonnan, a felső határ meg a csillagos ég. Egy dolog fontos: ne hipermarketben vedd, mert nagyot fogsz szívni, kizárólag szakboltban!
80-100.000-ért olyat veszel már, ami kényelmes, és évekig kiszolgál, főleg, ha nem spórolsz a lakaton, hanem veszel egy normális U-, vagy láncos-lakatos kryptoniteot vagy abust 15-20-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!