Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek kerékpár túrán...

Szerintetek kerékpár túrán (aszfalt 50-100km) hátrányban lennék mtb-vel?

Figyelt kérdés
Bírnám e a tempót? Vékony kerék segítene? Vagy jobb lenne erre a célra egy cross bicikli? Ezek milyen árban vannak jó minőségűek?
2012. ápr. 3. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
A túra tempójától függ. Alapvetően egyébként a nagyobb és vékonyabb kerék jobb aszfaltra, de ha olyan a társaság, ahol nem a minél gyorsabb célbaérés a lényeg, hanem szépen kényelmesen teker mindenki, akkor tudsz velük menni te is.
2012. ápr. 3. 16:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Én 500 km-es túrán egy 50 ezres montival, vastag gumikkal voltam a tanárúr 400 ezres outijával szemben. Az átlagsebesség olyan 15 km/h körül volt, de 30-40, néha 50 km/h-s szembeszélben. Bírtam, jobban is, mint gondoltam. Neked ez a 100-as meg se fog kottyanni, én volt, hogy egy nap mentem 90-et, de azt erdőben, szántón, mindenhol. Pedig nem vagyok egy sportember. :D
2012. ápr. 3. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem gond a monti, de ahogy az első írta, a társaság a kulcsa a dolognak, tapasztaltam :) Ha van köztetek hajtós őrült vagy ólommadár, akkor előbb utóbb nagy anyázások lesznek :) tisztázd előre, mire kell számítanod.
2012. ápr. 3. 19:23
 4/5 Alex Fly ***** válasza:

alapvetően a montit nem aszfaltra tervezték, így egy outihoz képest tény, hogy jobban kell igyekezned. A crossgép már inkább az úttestre készült, így előnyösebb... ...lenne, ha ez az előny nem veszne el amikor a jól ismert, mexokott keród helyett átülsz egy ismeretlen bringára. Szerintem ha hosszabb útra indulsz, akkor többet számít a bringaismeret, mint 1-2 előnyösebb paraméter.

Persze egy keskenyebb slick gumi nagy nyomáson sokat segíthet. A kerékméretről meg csak annyit, hogy azt a 23 mm-t, amivel nagyobb az outi kerék, simán kiegyenlíti az MTB vastagabb gumija.

Szóval csak hajrá!

2012. ápr. 5. 23:23
 5/5 anonim válasza:
A vékony kerék segít, talán a váz miatt súlytöbbleted lesz, de ezek annyira elhanyagolható dolgok, hogy hobbizásnál inkább a testsúly és a képességek dominálnak. Ha mindkét biciklin te tekernél, valószínűleg több erőbe kerülne a montival vastag gumikkal tekerni.
2012. ápr. 6. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!