Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringa váltó probléma : nagy...

Bringa váltó probléma : nagy nyomatéknál "ugrál", mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy a hátsó váltóm nagy nyomatéknál "ugrik". Igazából nem is ugrik hanem olyan mintha váltana de mégsem, ha az utolsó fokozatban van akkor akár le is ugorhat. Próbáltam utánállítani, de semmi javulás sajnos. A váltó egy Shimano 34T típus (a hátsó fogaskerékre ez van ráírva)
2012. márc. 24. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
nincsenek kihegyesedve a fogaskerekek? sztem ez a baj. nézd meg. ha igen, cseréld ki a lánccal együtt.
2012. márc. 24. 10:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Az nem lehet, hogy a lánc megnyúlt és az ugrik a fogaskeréken? Másképp nem értem miért csak nagy nyomatéknál ugrik, a váltón nincs nyomaték, a láncs alsó része mindig laza.
2012. márc. 24. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
36%
szarul állítottad be.
2012. márc. 24. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet láncszem összeszorulás, láncnyúlás, fogaskerék kopás vagy csak a beállítás rossz. Az utolsó fokozatról meg csak akkor tud leugrani ha a "H" csavar nagyon ki van csavarva.Húzzál, feszíts a bovdenen és szerintem jó lesz.
2012. márc. 24. 20:21
 5/6 Smolek válasza:
Nekem volt ilyen problémám. Olyan, mintha a váltó lenne pontatlan, de nem. A hátsó fogaskoszorúnak nagy a játéka, nincs rendesen meghúzva a rögzítő csavar. Amikor terheled, oldalirányba csavarodik-mozdul a koszorú és a lánc rákap a mellette lévő fokozatra. Olyan érzés, mintha váltani szeretnél, de nem nyomod kellőképpen a váltókart. Érdemes először kézzel megmozgatni a fogaskoszorút. Ha a lötyögése nagyobb mint 0,5 mm, akkor érdemes utánahúzni vagy hézagológyűrűkkel beállítani. Ez spec szerszámokat és alkatrészeket igénylő munka. Adott esetben olcsóbb egy komplett racsnicsere, mint kifizetni a munkadíjat. Sokat tekert bicajnál viszont ilyen esetben eljött a hajtáslánc cseréjének az ideje.
2012. márc. 24. 23:04
 6/6 Alex Fly ***** válasza:
Nekem akkor is ilyesmit művelt, amikor a váltótest kopott annyira, hogy jó pár mm-es holtjátéka lett (habár ehhez jó pár év kell) vagy ha a váltófül görbült el...
2012. márc. 27. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!