Milyen nyereg a legkényelmesebb?
Figyelt kérdés
Valami olyanra gondoltam ami nagyon puha és lehetőleg nem töri fel/nyomja el a farpofáimat. Általában napi 2-4 órás útról van szó. Várok tapasztalatokat is márkákat, fajtákat.2012. márc. 17. 13:42
1/8 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de minden nyereg kényelmes miután kellően kiülted. Gyárilag kényelmes nyerget nem valószínű, hogy találsz, mert nincs két egyforma fenék.
2/8 anonim válasza:
Brooks :)
Amúgy meg személyfüggő.
3/8 fiserjoska válasza:
attól függ milyen stílusban lovagolsz, ha
angol : angol nyereg
western : western nyereg
4/8 anonim válasza:
Nekem ez nagyon bevált:
5/8 anonim válasza:
Specialized Body Geometry nyergek nagyon kényelmesek, elég eltalált a forma és az anyag is. Viszont az első válaszolót olyan szempontból meg tudom erősíteni, hogy majd minden nyereghez adott idő után valamelyest hozzátörik a segged. Persze a nyereg helyes beállításával is érdemes mm-ről mm-re menni. Nem mindig a zselés, látszólag puhább a jobban megszokható. A cc masinám gyári Kellys nyerge 50 km után kényelmetlen volt, a mostani Ritchey Streem Comp, ami látszólag egy kemény, bőrrel bevont műanyag pedig fel sem tűnik.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat, ezek szerint lutri, hogy kinek mi a jó. Majd utánanézek a specializednak, gondolkoztam még a középenkivágott nyergeken, hogy valóban vannak olyan kényelmesek mint mondják, vagy csak ráfizetés... Ezek szerint azzal nem megyek sokra, hogy puha.
2012. márc. 18. 05:51
7/8 anonim válasza:
nekem eddig 4 féle nyergem volt hosszutávon, mind gagyi a leg olcsóbb először az összes kényelmetlen de meglehet szokni
most ami van ezt hamar megszoktam mert jó puha
8/8 Alex Fly válasza:
Mindenkinek más a kényelmes...
A túl puha felejtős, egyrészt kidörzsöli a combot, másrészt hosszabb távon elzsibbad tőle a segged. Nekem a keményebb, de rugalmas nyereg jött be; évek óta Trinity racenyerget nyúzok (ez is "középen lyukas") -nekem bejött mind rövidebb, mind hosszabb távokon. De lehet, hogy más még életében nenm ült ennél kényelmetlenebb kínzóeszközön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!