Milyen kerékpárt ajánlanátok?
Hello mindenkinek. Szeretnék egy új kerékpárt venni. Rendelkezésemre áll 150 e.
Feltételek: - főként aszfaltos útra esetleg minimális szinten földesútra. - Hétvégi kissebb túrákra és évi egy - két alkalommal egy 1000 - 2000 Km nagyobb túrákra
Követelmények: - Minél kevesebb karbantartási kiadások
- Bírja a megterheléseket ne kelljen túra közben folyton javítgadni. - Bírja a túrafelszerelés és az én súlyomat kb 110 - 120 Kg - És legalább egy 7 - 10 évet örülnék ha kibírna nagyobb hibák nélkül.
Kérdések: milyen márkákat tudnátok ajánlani? Mik azok az alkatrészek amelyekre főként oda kell figyelni ?
Én a következő kerékpárt néztem ki: [link]
Vélemények ?
Előre is köszi mindenkinek
Szia.
Ehhez a súlyhoz már inkább egy MTB váz kellene, vékonyabb gumikkal. Kellys általában 120kg MAX. terhelést ajánl ebben a kategóriában. Persze ez nem jelenti azt, hogy jobban nem lehet őket terhelni.
Ha valóban tartósat szeretnél, akkor egy Kellys Oxygen kerékpár lenne neked jó, vékonyabb kerekekkel.
Én is kb. egy súlyban vagyok veled, nekem is MTB van. Nagyon jó kerékpár még akár aszfaltra is. Ha állóképességed megvan, akkor 30-at lehet velük tartani (26x2.0 gumi). Én inkább terepre használom, de aszfalton is mentem már vele 100-120km-t. Legtöbbször ez a váz dolog inkább csak aggodalom szokott lenni, mert a legtöbb váz jóval az ajánlott felett is elbír bizonyos embereket.
Nekem volt egy fixim is, akkor kb. 95kg voltam. Az is elbírt majdnem egy évig. Inkább a vékony gumik miatt kell aggódni. 7-10évet szeretnél vele lehúzni, ez nagy idő. Ennyi idő alatt már eléggé "elfáradnak" az alkatrészek, főleg ha minden nap van használva.
Nagyon vékony gumikat főként a súly miatt nem ajánlok, mert ugye az utak minősége nem a legjobb.
Maga a kerékpár amit néztél az teljesen megfelel az általad leírt feltételeknek. Egyedül szerintem a gumik miatt kell aggódni, mert vékonyak. Testbike.hu-n van kerékpárválasztó. Ott 4 lépésben megadod az adatokat és listáz rengeteg kerékpárt. Ott érdemes nézegetned, mert így külön típusokat nehéz írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!