Mi kattog a bicikli kerekén?
Nos most vettem egy új kereket minden franko vele nem lötyög normálisan felraktam olajozva be van és mégis mikor megyek a bicajjal kattog mintha törött lenne a küllő. Mikor először észleltem (felrakás után kb 2 perccel) akkor megálltam megnéztem semmi törött vagy laza küllő minden oké. Megpörgettem a kereket és nem kattogott. Mikor tekertem tovább akkor kattogot. Van, hogy abbahagyja, van amikor hangosabb össze vissza, viszont kiszámítható periódusonként van egy kattanás mégpedig mikor körbefordul egyszer a kerék tehát nem össze vissza.
Elvittem a bicajboltba ahol vettem a kereket megnézte nincse baja és semmi, de engem idegesít a kattogás mert néha nagyon hangos.
Ha csak tekerés közben jelentkezik az észlelt hiba, akkor a szabadonfutó mechanikájában lehet a gond, pontosabban a kilincsszerkezetnél. Nézd meg mennyire fut szépen a sor ha megforgatod (racsnis, vagy kazettás a kerék?)
DE! Ha garanciális a kerék akkor tessék kissé jobban odahatni a boltosnak és vagy cserélje, vagy javítsa.
Mivel ez a hang hibát jelez, még akkor is ha éppen (most még jól) működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!