Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy tudok hozzáférni a hátsó...

Hogy tudok hozzáférni a hátsó kerékagy csapágyazásához?

Figyelt kérdés

Ki kéne tisztítani, meg újra bezsírozni, mert szerintem már elég nagy ellenállással forog.

A jobb oldali csapágyazáshoz simán hozzáférek. Csak leveszem a keretet, lecsavarok egy anyát, leveszem a távtartót és kicsavarok a kónuszos csavart és már bent is vagyok a csapács fészkében, potyognak ki a golyók.

Ezt kitisztítottam, bezsíroztam összeraktam.

De a másik oldalon a fogaskeréksortól nem férek hozzá a kerékagyhoz.

Mit csináljak vele, hogy hozzáférjek?

2011. nov. 5. 11:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én csavarhúzóval szoktam a zsír bepakolni a másik oldalra, először kiütögetem egy tálba a golyókat, megmosom őket, megszárítom, mind a két oldalon bezsírozom a perselyeket és a csavarhúzóval berakom őket először a fogsor felöli oldalt, majd a másikat. Ha zsíros picit a csavarhúzó vége, akkor tapad hozzá a golyó.
2011. nov. 5. 12:09
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen, de a másik oldalon is ugyan olyan csészével van lezárva az egész. Amíg rajta van a racsni, nem tudom lecsavarni a csészét, így nem férek hozzá a golyókhoz sem.

Ehhez le kéne venni az egész racsnit, meg mindent? Mert ha igen, akkor inkább azt szervizben csináltatom meg tavasszal. Idén már úgyse sokat fogok tekerni.

2011. nov. 5. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:
a kerékagy zsírzása az egyik legtrébb meló, amit a bicajon csinálni kell. koszos meló, szerintem sokkal jobban megéri párszáz forintért egy szervízben megcsináltatni. ott legalább kicserélik a csapágygolyóidat is.
2011. nov. 5. 12:54
 4/11 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, akkor majd tavasszal a szokásos szezon előtti szervizkor szólok, hogy nézzenek rá a csapágyakra is.

A golyók nekem nem tűnnek rossz állapotúnak. Két éves a bicikli és eddig kb 2000 Km-t tettem meg vele, de a csapágyak még nem voltak szétszedve.

2011. nov. 5. 14:52
 5/11 anonim ***** válasza:
fogsz egy racsni leszedöt ,leszeded és már hozzá is férsz.
2011. nov. 5. 19:42
 6/11 anonim ***** válasza:
A racsnit egyáltalán nem egy nagy wasistdas leszedni, de speciális szerszám kell hozzá. (Anélkül is megoldható, de úgy már nem olyan egyszerű.) Visszarakni ugyanilyen könnyű.
2011. nov. 6. 12:57
 7/11 A kérdező kommentje:

Tudom. Szedtem már le racsnit. De az még a régi "áruházi" biciklimen volt, amit nem sajnáltam az otthoni barkács szereléstől.

De a mostanin nem merem, inkább szervizbe viszem, nem egy nagy összeg amiért megcsinálják.

2011. nov. 6. 15:03
 8/11 anonim ***** válasza:
nem fér át a kónusz a racsnizáró gyűrűn? Mert én a bal oldalon le szoktam tekerni a csavarokat és kihúzom a tengelyt a racsni oldalán. Már ha kazettás agyad van.
2011. nov. 7. 10:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Esélytelen. Sehogy se fér ki. A tengely is ilyen gyorszáras, nem a hagyományos.
2011. nov. 7. 10:39
 10/11 claidheamohmor ***** válasza:
Kazettás agyról is könnyű leszedni a sort, csak ahhoz nem árt egy láncos kulcs is (meg lehet oldani anélkül is, csak így egyszerűbb). Tényleg nem nagy kaland. Ha meg menetes racsnis, akkor még annyira sem, nem tudom mit értesz "áruházi" biciklin, mert még 80-90 ezres bicikliket is képesek menetes racsnival szerelni. Ilyen karbantartáskor nem is érdemes kínlódni, le kell kapni a sort, és kész.
2012. máj. 31. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!