Miért nem szabad merev vázba duplavállas telót tenni?
Figyelt kérdés
hallottam valahol könnyen törik a homlokcső, de miért?
Umf hardy 4es vázhoz 150-es duplavállas teló-t szeretnék, enyhe dh hoz.
2011. okt. 8. 08:32
1/5 anonim válasza:
A duplavállas teleszkópoknak nagyobb a rugóútja, ezért jobban megemelik a bringa elejét, és a telónak nagyobb lesz a dőlésszöge, ezért a terhelés a homlókcsőt csavarja eléfele és egy idő után eltörhet. A teleszkópos vázak ilyenre vannak tervezve, így a dőlésszög nem lesz akkora.
Hardy 1 vázba láttam már 15cm rugóútnál nagyobb telót, és bírta is az enyhe dht.
2/5 anonim válasza:
Érdekes. Nekem a 2008as Speci Hardrockomban 200milis, duplavállas DH teleszkóp van és nagyon csak jól bírja.
3/5 anonim válasza:
Nekem előrehajlott egy merev villám és nem sok időre rá, jóval kisebb terhelés mellett, mint máskor, eltört a váz (acél) a homlokcső alatt...
4/5 anonim válasza:
Azért mert csak a teleszkóp rész tudja elnyelni a rezgést a merev váz nem ezért a sok rázkódás miatt kifárad a váz és a hajszál repedések elvégzik a "munkát". De ha a váz is tud rugózni vagy is van ami elnyelje a rugózást akkor a "crack" elmarad.
5/5 gempa gángesz válasza:
belelehet rakni és birja csak ne hardy ba rakd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!