Ki milyen lámpát használ egyszerű közúti bringán?
Melyik típus a leolcsóbb és legtartósabb ár-érték arányosan?
Ledes vagy izzós? Milyen rögzítéssel?
(dinamóst tuti soha töbet, nem szertném, hogy surogjon nekem)
Az izzós eszméletlen sokat fogyaszt, nem igazán érdemes elemről működtetni. Nekem ilyen teszkós power beam ledes lámpám van, látszani nagyon jól lehet vele, valamennyire látni is (de ha arra van szükség, akkor fejlámpával együtt használom). Nagyon szeretem benne hogy sokáig bírja és hogy oldalról is látszik a fénye, meg felülről is - így biztosan észreveszem, ha elfelejtettem felkapcsolni. Akkumulátorral használtam télen naponta, most nyáron elemet raktam bele, mert úgyis keveset kell.
Hátsó lámpából valami energiatakarékos öt ledes Hauser csoda van, ha lesz időm meg kedvem, akkor elmegyek a boltba és veszek belőle még tízet, mert a család folyton széthordja őket, és elegem van a húszféle inkompatibilis konzolból. De hátsó lámpából mind jó szerintem, kivéve a teszkó gazdaságos lámpáját, mert az nem szórja szét eléggé a fényét (csak egyetlen irányba világít, tíz fokkal máshonnét nézve nagyon halvány).
Nekem ilyen van: [link]
1W-os power LED van benne. Gyári leírás szerint 80-100m-ig világít el, de ez erős túlzás. Mindenesetre 25-30m-ig teljesen jól, élesen bevilágítja az utat. Szerintem ennyi bőven elég még nagyobb sebességeknél is.
Maga a ház anyaga vastag alumínium. Nagyon jó a minőségérzete. Nem az a gagyi műanyag.
Zseblámpaként is használható és van hozzá egy rögzítőkonzol is.
Kb majdnem annyi volt, mint ezek az áruházi mindenféle "beam" lámpák, de ezzel legalább látni is lehet valamit.
A hátsó lámpám egy sima egyszerű olcsó piros lámpa. Annál elég ha engem látnak vele. De igazából csak azért raktam fel lámpákat, mert kötelező. Nem nagyon szoktam sötétben tekerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!