Tárcsafékhez kéne sok segítség! (? )
A fékeket leszeretném cserélni tárcsafékre, de nem tudom, hogy ahhoz külön olyan villa, agy, vagy fogaskoszorú kell! Nem értek hozzá. Felszerelni TALÁN feltudnám, mert sok-mindent cseréltem úgy ki, hogy nem tudtam hogy kell csak csináltam... szóval nem vagyok otthon a témában. Leírnátok, hogy mi mindenből kell lecserélnem olyanra, ami szükséges a tárcsafékhez? Meg egyéb tudnivalókat ami fontos lehet!
Amúgy azért szeretném lecserélni, mert elegem van ebből a műanyag gumi fékpofából, amit mindig állítgatni kell! Sokkal egyszerűbbnek és biztonságosabbnak gondolom a tárcsaféket.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Elnézést elírtam!
Leírnátok, hogy mi mindenből kell lecserélnem olyanra, ami szükséges a tárcsafékhez?
*Leírnátok, hogy mi mindent kell lecserélnem olyanra ami szükséges a tárcsafékhez?
egyefene, leírom mindkettőt:D
ha nemértesz hozzá, akkor maradjunk a mechanikusnál. olcsóbb, egyszerűbb, kevesebb cserélnivaló, de mégis jó fékhatás ha jól be van állítva. sőt azok az előnyök (egyszerűség), amiket te vársz el a tárcsaféktől, azok kijönnek a mechanikus tárcsaféknél is, sőt jobban, mint a hidraulikusnál.
első kerék:
-tárcsafék-kompatibilis első agy. a leggyakoribbak a 6 furatos tárcsás agyak. én eddig csak ilyennel találkoztam, ami a tárcsát illeti. de már láttam másféle shimano agyakat is, amik tárcsás agyak voltak, de nem 6furatosak.
-teleszkóp. legyen rajt tárcsafékrögzítő szem. IS, vagy PM. továbbá legyen strapabíró, mert fellép egy csavaró erő fékezés közbe.
hátulra:
-ugyanúgy kell egy kompatibilis agy. arra figyelj, hogy olyat vegyél, amire jó a mostani fogaskeréksorod, ha nem akarod azt is cserélni.
-tárcsafék rögzítő szem a vázon
fékkarok maradhatnak, feltéve ha mechanikus kell, én ezt ajánlom.
nemkell több darabban venni, veheted egyben is. én speciel ajánlom az avid bb7-et.
előre szólok, ez egy jó 40ezres beruházás lehet, ha előre hátra kell.
őőő. nem feltétlen, van a sárhányónak, meg a csomagtartónak is lyuk...:D
ittvan egy. hasonlónak kell lenni. ez az IS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!