Hányezer kilométer után cseréltek kopó/fogyó alkatrészt?
Elmegy 8ezer km-t is egy lánc, de ez inkább csak pedáns outisokra igaz. Ha terepezel, akkor 3500-4000 után illik cserélni, lehetőleg hátsó sorral együtt. (Van mikor egy saras maraton (100 km) után már cserélni kell.)
Gumik is kb. 4000-et szoktak bírni nálam.
Az agyakat csak karban kell tartani. Fejcsapágyat pedig érezni fogod.
futárkodom, a benyában már van vagy 30ezer kilóméter, de láncot, agyat, fogaskereket még nem kellett cserélni. Az olaj csodákra képes.
gumiköpeny az kb 7-10ezer kilómétert bír ki, az első többet, a hátsó kevesebbet (continental ultrasport), ha már látom, hogy kezd a hátsó elhasználódni, akkor leveszem, és feteszem előre, ott úgyse kopik olyan dúrván, a jobb elsőköpeny meg megy hátra.
Gumit értelemszerűen akkor, ha elkopik.
Agyat, ha jó minőségűd van, nem hiszem hogy cserélni kell, csak évente egyszer-kétszer szétszedni, bezsírozni. Cserélni csak akkor ha tényleg meghal.
Én a láncra nagyon kényes vagyok. 3 láncot használok 1000 km-enként váltogatom őket így a hajtómű és a sor is sokkal ritkábban kell cserélni.
Nekem 1500km van a gumijaimban és a hátsó már nagyon kopott. Sőt már kis darabkák is kezdenek kiszakadni a futófelületből. Igaz használat közben nem sajnálom a gumikat és alapból a 110 kilómat is meg kel tartaniuk.
Mást még nem cseréltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!