Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen egy jó váltó?

Milyen egy jó váltó?

Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 23:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem az, hogy pontos, gyors, és markolattekerős (pl a 2001-es Shimano). A régi biciklim ellopták, használtat vettem helyette ugyanolyan váltóval, sajnos kicsit hullámos lánckerekekkel, de így is jól használható.

Én folyamatosan váltogatok, 35-40-ig tartom az iramot az autókkal, tehát nagyon fontos, hogy jó legyen.

Az újakkal nincs tapasztalatom.

2011. jún. 9. 00:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem az, hogy pontos, gyors, és fékváltókaros (pl Shimano Acera). Mikor a fékváltókarral egy újjal, egy pillanat alatt váltasz úgy, hogy terhelés alatt szinte észre se veszed, nem ugrik meg a lánc, nem csörög, nem zörög, hanem villám gyorsan a helyére kerül.
2011. jún. 9. 08:38
 3/12 anonim ***** válasza:

gyors, pontos, FESZES. nincs idegesítőbb a csörgő láncnál.

a váltókar megin más téma, de igen. én se komázom a marokváltót.

2011. jún. 9. 16:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát pontos, megbízható, egy kis kosztól piszoktól nem lesz egyszerre minden baja, és a láncot feszíti rendesen. Ehhez kell egy a váltóhoz ajánlott váltókar, én a marokváltókat annyira nem szeretem, én az újabb fajtát szeretem aminél van két kis kar és azokat nyomod vagy húzod. Jó mikor indulok, és nem kell csavargatnom hanem a hátsó váltón csak egy "gombnyomásra" dobálom a fokozatokat. :)
2011. jún. 9. 20:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem csak azért kell markolatváltó, mert a hátsó váltón kettesével váltok.
2011. jún. 10. 11:18
 6/12 anonim ***** válasza:

és szerinted fékváltókarral nem lehet?

felfele egy nyomással váltok 3-at is, lehele meg gyorsan kell huzogatni. tuti nem gyorsabb a marokváltó.

2011. jún. 10. 15:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Azt hittem csak egyet lehet, amit én próbáltam, az nem tudott többet.
2011. jún. 10. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Az enyémen a nagyobb fogaskerekek irányába egyszerre lehet egyet, kettők, vagy hármat is váltani.

A másik irányba csak egyet, de azt villám gyorsan teszi. Ha egyszerre kettőt akarok váltani, akkor kb úgy csinálok, mint az egérnél a dupla klikknél. És rögtön be is ugrik a helyére.

2011. jún. 10. 15:59
 9/12 anonim ***** válasza:

A jó váltó olyan mint az enyém.... Agyváltó :-)

Konkrétan Shimano Nexus Inter-7 a neve. Pontos, de nagyon.

Precíz a váltás, nem csörög, zörög. Álló helyzetben is lehet vele váltani.( Láncváltósnál ehhez ugye kell egy fél pedálfordulat ) Karbantartás minimális. Nem állítódik el. Beállítani pofonegyszerű. Markolatváltós, annyit váltasz amennyit épp a terep kíván. ( Aki álló helyzetben pillangó váltókarral végig pöcögtet 7 sebességet anélkül hogy nem kap ínhüvely gyulladást, a váltó pedig mindezalatt hangtalanul a dolgát cselekszi

azt megtapsolom )

Nos, szerintem ilyen egy jó váltó!

2011. jún. 12. 10:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Előző, ne vedd sértésnek, de láncváltóból csak teszkós szintű volt e kezedben?

Amiket felsoroltál, azt egy jobb és jól beállított láncváltó mind tudja, azt leszámítva, hogy álló helyzetben nem tudsz váltani. De ez szerintem nem akkora tragédia. Nekem legalábbis ez még nem hiányzott.

2011. jún. 12. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!