Feltehetem rá ezt a gumit?
Sziasztok! Van egy MTB-m, 26" * 2.1"-es gumival.
Ez terepgumi, most ki akarom cserélni slickre, ezt néztem ki, de nem tudom, hogy felrakhatom-e rá (ez csak 26" * 1,5")
Hülyeséget ír az aki azt mondja, hogy nem. Ehhez szükséges a felni mérete is. Az én kerekeimre pl. 1.5 és 2.3 között minden jó.
Itt egy táblázat ami segít: [link]
1,5-2,3 nem túl gyakori méret, szerintem.
Pontosabb információ hiányában, mivel 2,1-es gumi van a kérdező felnijén, feltételeztem, hogy az a szokványos 1,75-2,125-ös méretű.
Ez a táblázat több helyről letölthető, ezerszer láttam már. De nekem nem mond semmit.
A felni szélességét hogy méred? Kívül, vagy belül? Nekem belül lenne logikusabb, mert arra illeszkedik a gumi.
A gumit hogy méred? Vagy nem méred, hanem csak azt nézed, ami rá van írva? Nekem 1,95-ös, 50-559-es gumim van. Ebből elvileg 50 a szélessége.
Viszont a felnim belső szélessége tolómérővel mérve 19 mm és gyárilag az van ráírva, hogy 1,75-2,125.
Viszont ha a táblázatot nézzük, 19mm-es felni és 50mm-es gumi esetén pont piros van. Pedig első gyári gumiszett, soha semmilyen méretbeli kompatibilitási problémát nem tapasztaltam. Sőt ez nem is a legszélesebb gumi, amit rá lehetne rakni, inkább közepes.
Ezért nekem kicsit zavaros ez a táblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!