Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hajtás közben kotyogást...

Hajtás közben kotyogást érzek. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
A bicajom elég új, alig van benn 300 km. Arra lettem figyelmes, hogy alacsony sebességnél a bal hajtókar ha felfele van, és mikor a holtponton átfordul egy kicsi kattanást érzek. Mitől lehet? Lehetséges, hogy csupán utána kell húzni?
2011. ápr. 10. 11:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ha olcsóbb kategóriás monoblokkod van, akkor előfordulhat, hogy a bal oldali zárócsésze műanyag és azok egy idő után el is törnek. Velem is ez történt, addig nem látszik, amíg szét nem szeded. Vegyél 2000-ért egy új ipari csapágyas monoblokkot és cseréld ki. Nekem a kotyogás után el is kezdett kattogni nagyon hangosan, ami egy kiadós esőben tekerés után elmúlt, ebből arra következtetek, hogy vagy a repedésbe vagy a kotyogás miatt a menetek közé kosz került és amiatt kattogott, amit aztán az eső kimosott. Mindenesetre csere nélkül csak az agyadra fog menni. :) Én rögtön vettem mellé egy szerszámkészletet is ( [link] amivel mindent tudok szerelni a bringán, így már bőven visszajött az ára a szervízárak megspórolásával. Persze csak akkor éri meg, ha sokat bringázol.
2011. ápr. 10. 12:32
 2/13 A kérdező kommentje:

Bocs, lehetséges, hogy rosszul fogalmaztam :) Szóval, maga a hajtókar nem mocorog, egyáltalán nem sikerül arra bírnom, hogy egy ici picit ide oda kotyogjon, még szép stabil. Kicsi kattanást hallok akkor, mikor a bal hajtókar a holtponton átfordul és arra kerül át a nyomás.

Lehetséges, hogy jövő héten elviszem oda, ahol vettem, csak a bicikli nekem mindennapos eszköz, és nem igen tudom hanyagolni. Nézegettem pár órája jobban, és arra lettem figyelmes, hogy a bal pedál elég furcsán pörög a tengelyén, kicsit szorul is, és van egy pont ahol majdnem teljesen megszorul, míg a másik oldali szépen körbefordul. Ettől nem lehet esetleg ez a jelenség?

2011. ápr. 10. 13:24
 3/13 anonim ***** válasza:
nekem is ez volt, egyre hangosabban fog kattogni, de nekem emellett picit kotyogott is. Bármibe fogadnék, hogy a monoblokk lesz. :) Majd írd meg, hogy mit mondtak.
2011. ápr. 10. 13:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Rendben :)
2011. ápr. 10. 13:41
 5/13 A kérdező kommentje:
Lecseréltem a pedált, most nem produkálja a hangot. Lehet meg is oldódott a probléma. De azért megnézetem szakival, amúgy is ott a gari, a pedált is cseréltetem.
2011. ápr. 10. 15:45
 6/13 anonim ***** válasza:
akkor szerencsés vagy :) Most látom, hogy elég új a bringa, akkor valóban fura lett volna, ha a monoblokk csészéje tört volna. Benéztem, bocsi. :)
2011. ápr. 11. 16:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Semmi baj, előfordulhat :) Szakival meg is beszéltem az időpontot, utána húz mindennek, a pedál meg gariban csere. Egyébként egy 80e Ft-os bicajon már legyen normálisabb monoblokk. Tudom, hogy ennél vannak jóval drágább biciklik is, de nem is tesco minőség :)
2011. ápr. 11. 18:27
 8/13 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 13. 16:20
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálam is hasonló volt, monoblokk csere volt múlt héten. De nálam olyan szintű volt már a kotyogás, hogy kézzel megmozgatva a hajtókart, kb 2-3mm-t el is mozdult az egész hajtómű.

Az én biciklim, most nyáron lesz 2 éves és az új ára, szintén 80eFt körül van. Mikor vettem mondták is, hogy a monoblokk az egyetlen gyenge pontja és azt valószínű majd cserélni kell. Igazuk lett.

Jó, mondjuk azért nem került egy vagyonba a csere. 2000Ft volt a monobolkk, 3000 a munkadíj teljes szervizzel, átnézéssel, karbantartással, lánctisztítással, beállítással, mindennel együtt. Nem tartom érte soknak.

2011. ápr. 21. 09:07
 10/13 A kérdező kommentje:
Értem, lehet nekem is lesz azzal gond, de az szerintem kijön pár ezer kilométer alatt, akkor meg még ott a garancia. Egyébként akihez hordom szerencsére nem dolgozik drágán. Legutóbb egy hátsó 6-os menetes Trinity agyért és a kerék újrafűzéséért fizettem 2500 Ft-ot, ami szerintem máshol csak a munkadíj lenne. Egyelőre most megszűnt a hiba, aztán várom, hogy előjöjjön :) Amúgy nálam maga a hajtókar egyáltalán nem mozog.
2011. ápr. 21. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!