Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit jelent az ALLOY váz?

Mit jelent az ALLOY váz?

Figyelt kérdés

Egy Gepida biciklinél olvastam,hogy a váz:alloy.Nyersen fordítva értem,hogy ötvözetet jelent,de bicónál milyen ötvözet lehet?

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 22. 20:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Aluminium.
2011. márc. 22. 20:15
 2/5 anonim ***** válasza:
42%

az alloy angol szó jelentése ötvözet.

>>>én nem hinném, hogy alu:)

2011. márc. 22. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Nyers fordítástól eltekintve továbbra is az aluminiumot jelöli. Nem tiszta aluminiumot, hanem aluminium ötvözeteket, de ebben is csak elenyésző mértékben van cink, magnézium, vas, mangán stb, de max 1-2% mértékben összesen, egyenként pedig tizedszázaléknyi mértékben. Szóval az aluminium tökéletesen jó.

Ha acél lenne azt steelnek írnák, azt pedig kötve hiszem, hogy titániumból, vagy szénszálból lenne, ezeket meg külön ki is emelnék. A másik 'ötvözet', amire sosem használták az alloy szót, az a magnézium váz lehetne, de 1) annak is több, mint 60%-a aluminium volt 2) évtizedek óta nem gyáratanak ilyet.

2011. márc. 22. 23:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2011. márc. 23. 10:14
 5/5 anonim válasza:

Alloy: könnyűfém ötvözet, javarészt alu.

Steel, Hi-ten Steel: Acél

Az autóknál is, allow rim: alufelni, steel-rim: lemezfelni.

2020. ápr. 1. 16:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!