Milyen kerékpárt ajánlanátok?
Szeretnék új kerékpárt vásárolni.
Férfi cross trekking. Nagyjából 200-250 ezer forint környékén.
Napi szintű használatra lenne munkába járáshoz, illetve néha túrázni, Budapest - Velence útra, stb.
Amiket néztem:
Cube Nature
Merida Crossway 20 2022
Giant Roam 2/3/4
Kellys Cliff 90
KTM x-life road
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg ezeken kívül mást ami szerintetek jobb lenne?
Előre is köszi a segítséget.

Sárvédő, csomagtartó legyen, ha rugós első villája van akkor az lockolható legyen, egyébként sokkal jobb a sima villa, aszfalton fogsz menni úgyis. Ha meg nem, hát nem fogsz belehalni.
Pénzed eleve behatárolja a választékot, azon belül a dizájn megint szubjektív, így azt vedd meg amelyiknek a színe a legjobban tetszik és Armando nem akarja majd ellopni.

"Sárvédő, csomagtartó legyen"
Crosst akar venni, nem trekkinget, vesz hozzá ha akar. Én is jól elvagyok ezek nélkül, eső ellen van vízhatlan nadrágom, cuccot viszem hátiban.
Nézzük a jelölteket:
Villa nagyjából egál mindnél csoda nincs, csak a szokásos Sr suntour air.
Kellys: Kedvelt márka Magyarországon, de a Tourney/Altus váltási hibrid elég eltántorító és túlárazott ebben a kategóriában. A Tektro fékrendszer elmegy, de olcsóbb hidro kategória.
KTM: Magasabb kategóriából lett leértékelve, az Altus/Acera 3X9 váltás már biztatóbb. A fékek Shimano Altusok, a Shimano hidro család belépő szintje, vegyes tapasztalatokat hallani róla.
Giant: Acera/Alivio, Tektro fékek, árához képest talán a legjobb ajánlat. A váz kicsit nagyobb, illetve 29' montikra hajaz inkább mint cross-trekkingre.
Cube: Egyedül ez a gyártó és a KTM közöl súlyadatokat, hm, kötve hiszem hogy egy cross 14,4kg-t nyomna, a KTM-bél megadott 13,5kg-t is sokallom, szerintem egyszerűen átmásolták a sima trekking variánsról az adatokat. A váltórendszer tűrhető, alap hidro tárcsafékrendszer.
Merida: Majdnem ugyanazt leírhatnám mint a Cube esetében.

Mindegyik jó választás lehet,jó lenne kipróbálni.
Én a KTM vagy Cube mellett döntenék.

#4: Milyen "márkabuzulás"? Itt egyik sem kisebb név igazán a másiknál, talán csak a Kellsy lóg ki lefelé, de felszereltségében is.
Az előző válaszomhoz hozzáteszem, hogy a Giantnál a Roam 2 felszereltségét néztem, a 4 nagyon alap gép, én nem venném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!