Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ezzel a teljesítménnyel jó...

Ezzel a teljesítménnyel jó lesz nekem az országúti hegymenetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg trekkingem van, a hajtómű 28/38/48t, hátul a kiosztás 14-16-18-20-22-24-26-28.

Szeretnék venni egy országútit, de észrevettem, hogy egészen eltérőek ezek az adatok, a kinézett bringákon elől 50T-34T, illetve hátul 11-28T. Tartok tőle, hogy ezekkel nem biztos, hogy fel tudok menni hegyeken.

Korábban elől mindig a legkisebb, 1-es sebességben mentem fel hegyekre, hátul 1-es, 2-es vagy 3-as fokozatban.

Tegnap csináltam egy próbát és elől 2-es fokozatban (vagyis 38-as tányéron), hátul legnagyobbrészt a legkisebb fokozatban (14) felmentem a budapesti Normafára (útvonal: Kelenföld - Sasadi út - Hóvirág út - Rácz Aladár u. - Melinda út - Karthauzi u. - Fülemüle u.).

Egy kicsit nehezebbnek éreztem, mint a legkisebb fokozaton, de összességében kibírtam, az időm is hasonló volt, mint általában lenni szokott.

Mit gondoltok, így az említett adatokkal rendelkező outikkal is fel tudnék tekerni hasonló szintet képviselő hegyekre? Vagy nem érdemes belevágnom?

dec. 5. 13:53
 1/3 MGéza ***** válasza:
100%
Persze. Nem annyira vészesen rosszabb a kinézett gép mászó áttétele mint a trekkingeden és ha azon se használtad ki a 28-28-at vagy csak ritkán, akkor végképp semmit se fog számítani.
dec. 5. 14:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt össze tudod hasonlítani a kettőt. Látható, hogy országútin a legkisebb fokozatod (34-28) akkora lesz, mint most elöl a legkisebben, hátul a harmadikon (28-23). Cserébe a végáttételnél kapsz plusz 3 sebességet.

dec. 5. 17:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
2. kieg: országútin a legtöbb váltó 32-ig kezeli a sort, tehát ha mászósabb gépet akarsz, akkor a 11-28-as hátsó sort lecserélheted 11-32-re, amivel kb mindenhol felmész még átlagos edzettséggel is.
dec. 5. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!