Tényleg muszáj befékezni a tárcsaféket?
Biciklivásárlás előtt állok. Mivel elég dimbes-dombos a vidék, és az aszfalt is sz@r, ezért inkább trekking bicikliben gondolkodom, amúgy is jobban bejön érzésre, mint a sima városi. Igazán extrém helyzetekre nem számítok, ezért úgy gondolom bőven elég lenne egy jó minőségű felnifék, de szinte már alig gyártanak ilyen biciklit. Na most, elvileg nincs gondom a tárcsafékkel sem, végülis tagadhatatlanul jobban teljesít, mint a felni, de mindenhol azt írják, hogy feltétlenül be kell fékezni. Már eleve az, hogy felgyorsítsak 30-40 km/h sebességre elég meredeknek tűnik nekem, szerintem életemben nem mentem 20-nál többel, de hogy utána hirtelen fékezzek le, ráadásul külön-külön (nem is értem, hogy gondolják az első kerékkel), meg hogy dombon lefelé addig fékezzek, amíg meg nem szűnik a fékerő, azért elég sudárnak tűnik. Ráadásul hiába dombos a vidék, forgalom nélküli hosszas lejtő egyértelműen nincs. Tényleg nem elég a normál használat?
Régebbi, használt bicikli persze még megoldás lehetne, de nem igazán akarok használtat. Egyrészt nem értek hozzá, könnyen átvághatnak, másrészt tapasztalatom szerint a végén annyival nem olcsóbb, mert akkor a szervízre költök többet, eddig csak a nyűg volt a használt bicajokkal.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!