Mi lehet a baja a kerékpáromnak?
A frissen vásárolt új kerékpárom minden 4. hajtásnál, amikor a jobb pedált nyomnám éppen lefelé, ugrik egyet.
Egy 6 sebességes kerékpárrol van szó, ami mindegyik sebességben ugrik.
Sajnos tök egyedül élek vidéken, ahol szükségem van biciklire, és ezt is a boltban való kiválasztás után, házhozszállították nekem, tehát nem tudtam kipróbálni.
Használni tudom, de biztos nem tesz jót ha így tekerem, lenne garancia rá, de mire elviszik, megvizsgálják, megcsinálják, azt mondták kb. 1 hónap. De sajnos szükségem van rá a munkába járáshoz.
Van aki tudna ebből mondani valamit, hogy "házilag" szerelehtő legyen?
Mi lehet a baja, mit kell rajta cserélni?
Hol vetted? Elsőnek nézz körül, hogy merre van legközelebb hozzád kerékpárszerelő. Valószínű, hogy csak a váltót kell beállítani. Ha van egy kis vállalkozókedved, akkor youtuben is megnézheted hogy hogy kell.
Lánc. Kb. 4 hajtómű-fordulat alatt ér körbe a lánc. Az egyik szem el van deformálódva vagy a patentszem nincs jól összerakva.
Ha patentszem, akkor 1 perc alatt orvosolható, ha (már) deformálódott a láncszem, akkor azt ki kell cserélni.
Sok hülyeséget írtak, az 5-ös viszont nem. Bizony, ez lánc lesz. Ha minden 4, pedálfordulatnál esik akkor az pont körbefordul.
Ha ez egy vadiój bringa akkor szerintem nincs is rajta patentszem, hanem a gyárban "végtelenítették" a láncot, de a tüskét jóvanazúgy módon tolták be így az az egyik oldalán kilóg, másik felén meg a külső lánc-lemezszem kihajolhatott mert nem fogja semmi.
Keress egy ezermester úriembert a faluban aki nem egy mekkelek pistabácsi és kérd meg, hogy csinálja meg. Legjobb lenne oda való patentszemet rárakni. Ezt a fajtát: [link] Valszeg 3/32-es láncod van.
Ha viszont szerencséd van, akkor még vissza lehet nyomni a tüskét a helyére egy lánccsap-szerelő szerszámmal, vagy ha az nincs akkor egy szeggel-kalapáccsal is óvatosan visszaütögethető.
Olvasd már el a kérdést!
4 pedálfordulatonként csinálta neki a fesztivált, azaz a lánc teljes körbefordulásakor. Ez azt jelenti, hogy van rajta 1 szem vagy annak az egyik csapja ami nincs jól összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!